16. maja 2014

V nedeljo zagotovo dobimo nova vodilna v SloEnduru, saj sta Zupanova in Peršak žal na seznamu poškodovanih. Začetek s sobotnim večernim prologom.

Ta konec tedna nas čaka druga dirka serije SloEnduro, Enduro Cerkno. V soboto se začne z uličnim prologom v Cerknem, v nedeljo pa sledi pet etap v okolici smučarskega centra Cerkno. Ena etapa bo tekmovalce celo pripeljala v bližino bolnice Franja. Tekmovalci bodo opravili okoli 1500 višinskih metrov s kolesi, vmes pa jim bo pomagala še žičnica, tako da se bo “višincev” na spustih nabralo še nekoliko več.
 
V Cerknem brez obeh vodilnih
Tokrat lahko že pred dirko zatrdimo, da se bodo skupni seštevki v seriji premešali na samem vrhu, saj na žalost na štartu ne bo obeh vodilnih v seriji, Ane Zupan (Energijateam.com) med dekleti in Vida Peršaka (Orbea Geax) med moškimi. Oba sta namreč poškodovana. Ana si je na tekmi krosa za slovenski pokal v Vrtojbi pri nesrečnem padcu zlomila dve rebri in bo počivala najmanj šest tednov, Vid pa je padel na treningu pred dirko evropskega pokala v Punti Ali (Italija). S kompliciranim zlomom roke, ki je terjal operacijo, lahko na vrnitev računa šele v drugem delu sezone.
 
Priložnost za zmago bodo tako iskali najbližji zasledovalci. Kristjan Medvešček in Nejc Rutar sta prva kandidata za zmago, sledi pa jima še lepo število hitrih fantov, ki lahko presenetijo. V ženski konkurenci je bila v Trstu najbližje Nina Rupnik, ki pa bo za zmago morala izzvati domačinko Sašo Bevk in novinko na sceni Urško Kovče. Vsekakor bo zanimivo.

Prolog v Cerknem se prične v soboto ob 19. uri in bo predvidoma trajal urico, sledi zabava. V nedeljo prvi tekmovalci na traso štartajo ob 10. uri, organizatorji pa jih v cilju pričakujejo okoli 16. ure.

Podrobnejša napoved na www.sloenduro.com
Vse o tekmovanju na www.sloenduro.com

Video s trase: Video 1/4ek: Od Bleda do Pirana za Francoze

Na uvodni fotografiji Nejc Rutar – letos nima toliko štartov, kot jh je že nabral Kristjan Medvešček, a je vseeno nevaren tekmec. Foto Nejc Bole.

Sledite nam