Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
21. oktobra 2017

Zanimiv koncept na etapnih dirkah, predzadnja etapa je bila namreč v obliki olimpijskega krosa. Uroš in Cristian sta tretje mesto zopet obrnila sebi v prid. Peter in Pablo pa še vedno trdno v vodstvu.

Predzadnja etapa je minila nekoliko drugače kot preostale. Odvijala se je dirka v krosu. Štirje krogi v skupni dolžini 31,7 kilometra in s 564 višinskimi metri vzponov. Večino časa je šlo na polno in taktiziranja med najhitrejšimi skorajda ni bilo. Kot končni rezultat etape je štel povpreček seštevka časov obeh članov ekipe, saj je vsak tekmovalec štartal sam.

V kategoriji open sta na krosu zmagala Henrique Avancini in Jiri Novak, ki sta imela pol minute boljši čas kot Michele Casagrande in Fabian Rabensteiner. Tako gresta Avancini in Novak na zadnjo etapo z vodstvom 21 sekund pred Casagrandejem in Rabensteinerjem

Med masterji sta zopet brez težav in s prednostjo skoraj dveh minut osvojila etapo Ondrej Fojtik in Robert Novotny. Druga sta bila Bart Brentjens in Abraao Azevedo. Na tretjem mestu pa zopet Cristian Poberai in Uroš Breški (Team Sportful Djak). V skupnem seštevku je prednost Brentjensa in Azeveda pred Fojtikom in Novotnyjem skopnela na slabe tri minute, sta se pa Uroš in Cristian peljala zelo dobro in se utrdila na tretjem mestu.

V kategoriji grand master je bil dvojec Pablo Rodriguez in Peter Vesel zopet nepremagljiv, pa čeprav se je Peter znašel v rahlih težavah. V skupnem seštevku imata pred današnjo etapo skoraj dve uri in pol prednosti pred zasledovalcema Rulom Navarro in Deonom Wilkinsom.

Med ženskimi dvojicami brez presenečenj. Raiza Goulao in Margot Moschetti sta prepričljivo zmagali tudi dirko v krosu in tako v ženski kategoriji ostajata nepremagani.

{loadposition inside}

Uroš poroča: “Danes sva, čeprav še nisem videl rezultatov, spet malo postavila stvari na svoje mesto. Cilj je bil utrditi tretjo pozicijo, pridobiti nekaj časa in od prvih xc mojstrov ne biti ujet za krog. Mislim, da sva v vsem uspela in na zadnji etapi morava samo še varno pripeljati v cilj, brez kakšnih tehničnih problemov … saj jih je bilo dovolj, ne?!

Peter pravi: “Danes ni bil moj dan. Čeprav na startu tega ni bilo čutiti, sem bil po včerajšnji dolgi in vetrovni etapi kar malo podrt. Želel sem dirkati z najboljšimi, a mi je že po prvem krogu manjkalo moči. Z glavo v oblakih in v peklenski vročini, že v eni uri sem spil liter tekočine, sem našel prav vse ovire, ki jih je bilo možno najti in se celo povaljal po tleh. Nato sem se zavestno odločil, da v zadnji krog ne grem. Čakal sem in čakal, moja vožnja je bila res turistična, da me je končno prehitel najhitrejši na dirki in sem z njim privozil v cilj. Danes se mi pozna prav vsak dan te naporne dirke.
Še zadnja etapa in upam na spravljivih 70 kilometrov, nato pa hrana pijača ležanje na plaži, lovske zgodbe …”

Današnja etapa bo štela 73,4 kilometra, premagati pa bo potrebno 1041 višinskih metrov vzponov.

Vrstni redi

Uroša in Cristiana (Team Sportful Djak) podpirajo:

Petru zaupajo:

Naslovna fotografija organizator

Preberi še:
Brasil Ride: Nepremagljiva Peter in Pablo
Brasil Ride: Peter, Pablo, Uroš in Cristian se ne ustavljajo!
Brasil Ride: Peter in Pablo meljeta naprej!
Brasil Ride: Eno prvo in eno četrto mesto!
Brasil Ride: Na prologu zmaga Vesela in Rodrigueza

Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam