Biznis, Dainese
15. marca 2022

Italijanski proizvajalec zaščite Dainese v roke finančnega holdinga, Pirelli s proizvodnjo pnevmatik v matični državi, Schwalbe v desetih letih podvojil prodajne številke.


Dainese

Italijanski proizvajalec Dainese gre v roke investicijskega podjetja Carlyle. Podjetje prevzema lastniške deleže večinskega lastnika Investcorp (ti so imeli večinski delež podjetja od leta 2014) in od Lina Daineseja. Na čelu podjetja bo še vedno Cristiano Silei. Tako bo poleg proizvodne linije ter 36 lastnih trgovin, ki jih ima Dainese v sedmih državah, pri novem lastniku v svoj portfelj dobili še znamki AGV (motociklistične čelade) in TXC (čevlji). Več na bicycleretailer.com.

Pirelli

Italijanski gumar, ki se vedno bolj uveljavlja tudi v kolesarskem svetu, je s proizvodnjo cestnih in gorskokolesarskih pnevmatik začel v Italiji, in sicer v matični tovarni v mestu Bollate. Tovarno, zgrajeno leta 1962, so popolnoma prenovili in postavili proizvodno linijo, ki bo omogočala izdelavo do 1,5 milijona pnevmatik letno. Vse Pirellijeve pnevmatike, proizvedene v Bollateju, bodo nosile napis “Made in Italy”. Med MTB ekipami Pirelli zaenkrat opremlja ekipi Wilier Triestina-Pirelli in Canyon CLLCTV-Pirelli. Več na press.pirelli.com.

Giant

Tajvanski gigant je šel po dolgih letih v spremembo logotipa. Novi “simbol” znamke pooseblja nadušenje ob doseganju vrhov, premagovanju izzivov, in pravijo, da gre za hitenje in navdušenje.

Biznis: Kona z novim lastnikom

Fox

Za proizvajalca vzmetenja, ki v svojem portfelju drži roko tudi nad blagovnimi znamkami Easton, Race Face in Marzocchi, je rekordno leto, saj so v primerjavi s koronskim letom 2020 prodajo povečali za neverjetnih 45,9 odstotka, od tega je kolesarski del divizije naredil za kar 579 milijonov ameriških dolarjev prometa in prodajo povečal za skoraj 60 odstotkov. Njihov srednjeročni cilj je, da do konca leta 2025 v celotni skupini dosežejo promet dveh milijard dolarjev. Na ameriški borzi NASDAQ, ki se osredotoča predvsem na tehnološka podjetja, je trenutna vrednost delnice dobrih 100 dolarjev in je, kljub odličnim prodajnim rezultatom, objavljenih pred slabim mesecem, nižje, kot je bila okoli novega leta, ko je njena vrednost znašala skoraj 170 ameriških dolarjev.

Brompton

Britanski proizvajalec zložljivih koles je naredil prvi korak k ustvarjanju nove “revolucionarne” tovarne v Ashfordu. Nova tovarna bo zgrajena na poplavni ravnici, kjer bodo obnovili mokrišča ter jih prepletli s kolesarskimi in pešpotmi, ki bodo lokalno skupnost spodbujale k rekreaciji. Nov proizvodni obrat bo postal tudi globalno središče znamke Brompton, tovarna pa bo ekološko naravnana, saj bodo za obratovanje uporabljali izključno sončno in zemeljsko energijo. Proizvodna kapaciteta naj bi znašala 200.000 enot letno. Več na cyclingindustry.news.

Schwalbe

Nemški specialist za izdelavo kolesarskih pnevmatik je leto 2021 zaključil rekordno in z 273 milijoni evrov prometa skoraj podvojil promet iz leta 2011. Pri rasti je največ vsekakor pripomogla rast prodaje e-koles, saj je Schwalbe eden tistih, ki ima pnevmatike za vse tipe koles. Njihova ekološka nota zbiranja starih zračnic za recikliranje in ponovno oživitev preko izdelave pnevmatik je od leta 2015, ko so začeli s programom, je naletela na odličen odziv, saj so v tem času zbrali že 6 milijonov zračnic. Klik.

Sram

Pri Sramu so se po nakupu blagovnih znamk Time Sport in Hammerhead odločili za še eno investicijo. Tokrat so kupili znamko proizvajalca kolesarskih oblačil Velocio Apparel. Podjetje, ki je nastalo leta 2013, je sodolavanje s koncernom Sram pričelo že leta 2015, ko so bili pokrovitelji ekipe Velocio-SRAM. Pod Sramovim okriljem si pri Velocio Apparel obetajo širitev na globalni trg. Novica na ca.velocio.cc.

Naslovna fotografija Dainese

Preberi še

Biznis

Sledite nam