BMX Racing
13. avgusta 2021

Te zanimajo rezultati ljubljanske dirke? Prihodnji teden prvi BMX Racing Kids Grand Challenge! Dve zanimivi preizkušnji v Pragi. Močna dirka v Bludenzu. Fields in Kimmann obujata spomine na OI 2020.

BMX Race Ljubljana

V prestolnici se je odvil super dirkaški vikend. Preseneča predvsem število tujih nastopajočih, saj jih je bilo skoraj polovico. Dirke v Ljubljani že dolgo časa niso bile tako napete in razburljive. Za to so poskrbeli predvsem v mlajših kategorijah. Če si zamudi vikend dogajanje, potem za vrstne rede odpri spletno stran bmxraceljubljana.si. Če te zanimajo časi posamičnih voženj, so podatki na voljo na sportslists.eu.

BMX Racing Kids Grand Challenge

Od ponedeljka 16. avgusta do četrtka 19. avgusta. V Veroni! Nadomestna dirka, ki bo potekala v času odpovedanega svetovnega prvenstva kategorij challenge, ki bi moralo biti v nizozemskem Papendalu. Tam bodo nastopili le tekmovalci kategorij elite.

V Veroni sicer ne bo 1000 in več tekmovalcev, našteli smo jih nekaj manj kot 400, a se vseeno obeta odlična dirka, ki so jo skupaj organizirali BMX Team Verona in največji Instagram portal za BMXarje mlajših generacij BMX Racing Kids. V Italijo potuje tudi 14 slovenskih tekmovalcev in tekmovalk. Več informacij najdeš na tem mestu.

BMX Racing Kids

Te zanima kaj se dogaja v BMX svetu mladih? Najboljši naslov je vsekakor BMX Racing Kids. Videi in akcijske fotografije najmlajših BMX tekmovalcev širom sveta na profilu Instagram, ki ima že več kot 23.000 sledilcev.

Češki pokal v videu

Peta in šesta dirka češkega pokala sta bili v 17. okrožju Prage v Řepyju. V videu finalna vožnja moških kategorije 17+. Vožnje ostalih kategorij si lahko ogledaš na kanalu youtube.

BMX Racing Bludenz

Druga dirka nemško-švicarsko-avstrijskega pokala se je odvila v Bludenzu, najbolj zahodnem avstrijskem kraju skoraj pri meji z Lihtenštajnom. Na dirki pa veliko imen, ki bodo krojila vrh na prihajajoči dirki v Veroni. Vrstni redi.

Connor Fields

Največji osmoljenec olimpijskih iger Tokio 2020 in branilec zlata iz Ria 2016 Connor Fields se je po hudem padcu vrnil v Združene države. Kaj je deset dni po poškodbi napisal navijačem, si preberi na njegovem profilu Instagram: @connorfields11.

Niek Kimmann

Perfektne vožnje nizozemskega šampiona in težko prisluženo olimpijsko zlato! Niek Kimmann in njegov Tokyo Trip.

Naslovna fotografija Grega Stopar

Prejšnje

BMX tahitre “špecial”: Ta vikend BMX Race Ljubljana 2021

Sledite nam