22. oktobra 2017

Brail Ride je končan. Vesel in Rodriguez se veselita skupne zmage, Breški in Poberai pa tretjega mesta. Vsak v svoji kategoriji, seveda! Absolutno najhitrejši par na dirki pa Avancini in Novak.

Zadnja etapa. Na papirju morda lahka, v resnici pač ne. Dobrih 70 kilometrov in “le” tisoč višinskih metrov vzponov je v primerjavi z ostalimi etapami izgledalo dokaj lahko, a vendar je teden dni dirkanja na tekmovalcih pustilo svoj pečat. Blato, mivka, prah, vlaga … vsega po malem, vse to v zadnjem dnevu dirkanja.

V kategoriji open sta zmago v etapi osvojila Henrique Avancini in Jiri Novak, ki sta bila najhitrejša tudi v skupnem seštevku dirke. Na drugo mesto sta se uvrstila Michele Casagrande in Fabian Rabensteiner, na tretje pa Hans Becking in Sebastian Carstensen.

Med masterji sta Bart Brentjens in Abraao Azavedo z zmago v zadnji etapi potrdila tudi skupno vodstvo. Na drugo mesto sta se uvrstila Ondrej Fojtik in Robert Novotny, odlična tretja pa tako v etapi, kot v seštevku dirke, Uroš Breški in Cristian Poberai (Team Sportful Djak)!

Kategorija grand master je bila vse od štarta v domeni Petra Vesela in Pabla Rodrigueza. A na zadnji etapi je tudi niju doletela smola. Tako Peter kot tudi Pablo sta imela tehnične težave in etapo sta zaključila na petem mestu. A vseeno je bilo to dovolj, da sta v skupnem seštevku obdržala 2 uri in 20 minut prednosti pred drugouvrščeno dvojico Raul Navarro in Deon Wilkins.

Med dekleti sta imeli od prve do zadnje etape vajeti v rokah Raiza Goulao in Margot Moschetti.

{loadposition inside}

Uroš poroča: “Na sporedu je bila še zadnja etapa. Glede na to, da sem v preteklosti že imel zadnji dan slabe izkušnje in štorije, imam do zadnjih etap vedno en tak… rešpekt! Plan je bil odpeljati varno, brez zapletov. Tega sva se držala, vozila sva ob cetrtouvrščenima v kategoriji, ki sta s kar živo vožnjo dala vedeti, da bi etapo rada končala na stopničkah. Tudi okrepne sta izpustila, vendar se jima na koncu ni izšlo … nama pač ja! Na koncu lahko rečem, da sva kljub ne malo tehničnim težavam pristala tja, kjer na tej dirki po kvaliteti sodiva. Super! Zdaj par dni 100% turist in potem domov!”


Uroš in Cristian. Zadovoljna po sedmih dneh brazilske avanture.

Peter pravi: “Brasil Ride je zahtevna dirka. V peterici najpomembnejših svetovnih etapnih dirk ni po naključju. Zmaga v kateri koli kategoriji ni lahka in je vedno zaslužena, ne glede na prednost pred ostalimi. In to se je lepo pokazalo danes, ko sva s Pablom imela prve resne tehnične težave na dirki, ki bi nama lahko pokvarile uvrstitev. A izkušnje z največjih dirk so naju tudi tu spravile skozi. Mirno in preudarno sva odstranila mojo zlomljeno napero in njegove težave z račno toliko omilila, da sva srečno prišla do cilja in se veseliva zmage.

Moj drugi veliki uspeh v letošnji sezoni, po zmagi na Transalpu, pa tudi 4 otoki imajo svojo vrednost, saj sem zmagal v mlajši kategoriji. Seveda se moram zahvaliti tudi partnerjem, s katerimi sem delil dobre in slabe trenutke, a pripravljenost in upornost sta vedno prevladali in tako smo končali na vrhu stopničk za zmagovalce.

To sanjsko sezono bo težko ponoviti, a želim si tudi naslednje leto nastopati podobno in se preizkusiti tudi na ostalih dirkah peterčka. Upam, da mi bo s pomočjo podpornikov, ki mi že nekaj let stojijo ob strani, uspelo tudi to.”


Grdi, umazani, zli? Ne, ne, prašni, blatni in utrujeni! Bravo Peter in Pablo!

Za konec je svoje misli strnil še naš stari znanec Pablo: “Moja prva mednarodna zmaga na zares pomembni dirki. Rad bi se zahvalil Petru, da je na tej avanturi nastopil z menoj v paru. Da mi je pomagal, da sem skupaj z njim dosegel nekaj, na kar si nisem upal niti pomisliti. Potisnil me je na drug, višji nivo dirkanja. V tem tednu sem se mnogo naučil o dirkanju na najvišji ravni, pa tudi o sebi.
Lahko rečem, da sva dominirala od začetka dirke in se na koncu veseliva zmage na Brasil Ride. V čast mi je, da sem na prvi etapi vozil s slovensko zastavo na dresu. Najinega dresa potem seveda ni bilo več videti, saj ga je do konca dirke zamenjala majica vodilnih v kategoriji. Upam, da se naslednje leto zopet vrnem v Slovenijo!”

Skupni vrstni red 

Uroša in Cristiana (Team Sportful Djak) podpirajo:

Petru zaupajo:

Naslovna fotografija Peter Vesel

Preberi še:
Brasil Ride: Predzadnja etapa je pod streho
Brasil Ride: Nepremagljiva Peter in Pablo
Brasil Ride: Peter, Pablo, Uroš in Cristian se ne ustavljajo!
Brasil Ride: Peter in Pablo meljeta naprej!
Brasil Ride: Eno prvo in eno četrto mesto!
Brasil Ride: Na prologu zmaga Vesela in Rodrigueza

Sledite nam