28. oktobra 2014

V Radljah ob Dravi od nedelje z Urbanim kolesarskim parkom. Bravo občina, Puklrajderji, Aliansa, BikeLab …

Kar se je napovedovalo že dalj časa, a je letošnje deževno vreme vedno znova preložilo, se je zgodilo preteklo nedeljo. Lokalni fantje, združeni v športno društvo Puklrajders, so v Radljah ob Dravi zakuhali “dan odprtih vrat” Urbanega kolesarskega parka, po domače Puklov, prvega tovrstnega javnega športnega objekta pri nas.

Lokalcem so ob tej priložnosti na pomoč s “šejpanjem” in demonstracijami trikov na pro dirt liniji priskočili mariborski Den Devilsi, tam so bili BSX team in Tilen Frank s šolo BMXa in pumpa, čisto slučajno so mimo prišli Ormožani (Spyder & Black Shadows Syndicate), rdečega bika (na svoji čeladi) pa je na radeljske pukle pripeljal prvi slovenski brkač Filip Flisar.

Tri dirt linije, dva pump tracka in ‘skills poligon’ so bili skoraj premajhni za vse, ki so se želeli preizkusiti na njih. Radlje so tako doživele prvo (malo) šolo gorskega kolesarjenja, prvi pump challenge, videle kar nekaj backflipov, 360 in drugih dirt trikov na gorskih in BMX kolesih.

Urbani kolesarski park, ki sta ga načrtovala Andrej Žigon in Martin Martinec iz Alliance ASE, zadnjih nekaj mesecev pa ga je gradil Matej Obu iz mariborske Zadruge BikeLab, je prva od investicij Občine Radlje v gorsko-kolesarsko infrastrukturo. Radlje ob Dravi so namreč ena redkih občin pri nas, če ne edina, ki se ponaša z uradnim nazivom “občina, prijazna gorskim kolesarjem”.

Več takih, objektov in občin, si želimo.

Skupina Puklriders na facebooku

Na uvodni fotografiji se je izkazal Flisarjev fant. Avtorja fotografij sta Karin Peruš in Jaka Lorenci.

Sledite nam