Brasil Ride, Peter Vesel, Pablo Rodriguez
8. novembra 2021

Argentinsko-slovenska naveza je v Braziliji začela z manjšimi težavami, a še vedno odlično opravila z dobrih 20 kilometrov dolgim prologom. Brasil Ride danes s prvo dolgo etapo!

Mestece Arraial d’Ajuda je bilo start in cilj prve etape enajste dirke Brasil Ride, ki jo, podobno kot Cape Epic, podpira banka. Polno ime dirke je Santander Brasil Ride. Že na kratki, 20,8 kilometra dolgi preizkušnji, je v določenih kategorijah prišlo do velikih časovnih razlik. Peter Vesel in Pablo Rodriguez sta v kategoriji grand master slavila zmago, a tudi njima ni šlo čisto vse po načrtih.

Moški: Iz Afrike v Brazilijo po zmago

Tri zmage in skupno tretje mesto sta osvojila na nedavno končanem ABSA Cape Epic, včeraj pa sta Hans Becking in Jose Dias (Buff Scott MTB) s časom 46 minut in 38 sekund prva prispela v cilj prologa Brasil Ride. Sherman Paiva in Lukas Kaufmann (Sherman Bikes) sta na drugem mestu zaostala 36 sekund, tretje mesto sta osvojila Edison Junior in Ulan Galinski (Caloi Henrique Avancini Racing).

Master: Brazilca na prologu pokazala premoč

Prva v kategoriji master sta se s časom 50 minut in 24 sekund na osmo mesto v absolutni kategoriji uvrstila Hugo Neto in Joao Perieira (Specialized Racing BR II). Drugouvrščena Valerio Ferreira in Marco Macedo (Portugal Brasil Ride / Epic Bike Store) sta zaostala 5 minut in sekundo. Na tretje mesto sta se uvrstila Densival Souza in Alexandre Cardoso (Unidas 4). Njun zaostanek je znašal sedem sekund manj kot sedem minut.

Grand master: Zmagovalcema ni šlo vse po načrtih

Štoparica se je Petru Veselu in Pablu Rodriguezu (Orphans Africa – Galletas Trina) ustavila pri 59 minutah in 40 seundah. V skupnem seštevku sta se uvrstila na 32 mesto. Druga sta v cilj pripeljala Emiel Kunkeler in Ivan Mariosa (9TH Wave Sharks), ki sta zaostala minuto in 7 sekund. Dve sekundi več zaostanka sta si nabrala Guenter Reitz in Peter Wouters (9TH Wave Sharks & Team Firebike-Handelshof).

Z Brasil Ride se nam je oglasil Pablo

“Po dveh letih zopet velika dirka zame. Na vrsti je bil prolog in pred startom sem bil nekoliko živčen. Začela sva dobro, a po štiristo metrih mi je z verižnika padla veriga. Moral sem se ustaviti in namestiti verigo nazaj, šlo je nekaj dragocenega časa. Nato sva počasi začela loviti ubežnike in dohitela Nizozemca in Nemca. A težav še ni bilo konec. Nekako nisem uspel ujeti pravega ‘flowa’ in dvakrat sem padel. Peter je bil zopet pravi borec in je v drugem delu naredil veliko delo, saj je po ravnini navijal hud tempo. Ne vem, koliko wattov je obračal, a bil je kot lokomotiva. Zmagala sva. Zadovoljen sem in upam, da bo šlo na prvi etapi brez nepotrebnih zapletov in nezgod.”

Ženske: Brazilki pred Nemko in Španko

Marcella Toldi in Lutecia Azevedo (4Fun Bike Center) sta si s časom ure treh minut in 48 sekund zanesljivo privozili oranžni majici vodilnih. Minuto in 16 sekund sta na drugem mestu zaostali Naima Diesner in Anna Jordens (9TH Wave-Cycling). Tretji sta bili Aline Olmedo in Lucienia Brunetta (Ladies All Ride). Njun zaostanek pred današnjo etapo znaša sedem minut in pol.

Današnja etapa Brasil Ride

Kar 132 kilometrov in 2350 višinskih metrov vzponov bo potrebno premagati na samem začetku brazilske preizkušnje. Najbolj kritična bo zadnja tretjina etape, ki bo postregla z nekaj zares strmimi vzponi. Trasa se bo vila med Arraial d’Ajudo in Guaratingo.

Vrstni redi

Naslovno fotografijo smo si sposodili na Petrovem uradnem profilu Facebook.

Preberi še

Brasil Ride 2021: Peter Vesel kot leta 2017 v paru s Pablom Rodriguezom

Sledite nam