17. oktobra 2017

Še ena zmaga dvojca Vesel – Rodriguez. Odlična tretja tudi Breški in Poberai.

Nekoliko krajša etapa brazilske etapne preizkušnje, a začinjena z več kot 2500 višinskimi metri vzponov, je bila kot kaže pisana na kožo našim tekmovalcem. Tokrat namesto prahu obilica zelenja.

V kategoriji open sta slavila Henrique Avancini in Jiri Novak. 74 kilometrov dolgo preizkušnjo sta potrebovala 3 ure 39 minut in 45 sekund ter za dve sekundi prehitela dvojec Fabian Rabensteiner in Michele Casagrande. Avancini in Novak v skupnem seštevku vodita za dve sekundi.

{loadposition inside}

Med masterji sta se na prvo mesto zavihtela Bart Brentjens in Abraao Azevedo. Tako sta po drugem mestu na drugi etapi zopet prevzela vodstvo v skupnem seštevku. Pred dvojico Ondrej Fojtik in Robert Novotny imata pred današnjo etapo več kot pol minute prednosti. Uroš Breški in Cristian Poberai (Team Sportful Djak) sta iz dneva v dan hitrejša. Tokrat sta etapo končala na tretjem mestu! Tudi v skupnem seštevku sta se prebila na tretjo stopničko, kar je po tehničnih težavah na prologu zelo vzpodbudno!

V kategoriji grand master sta še tretjič zapored etapo na prvem mestu končala Peter Vesel in Pablo Rodriguez (Orphans Africa Mtb Team Cube) in imata v skupnem seštevku že več kot uro prednosti pred parom Raul Navarro in Deon Wilkins.

V ženski kategoriji sta suvereno v vodstvu Raiza Goulao in Margot Moschetti, na drugem mestu sta se “zasidrali” Ivonne Kraft in Naima Madlen Diesner.

Danes kolesarje čaka peklenska etapa, kjer bo v devetdeset kilometrih potrebno premagati 2712 višinskih metrov vzponov. 


Utrujeno, a hkrati sproščeno. Peter Vesel in Uroš Breški. Foto Nataša Vesel.

Uroš poroča: “Danes se nama je končno poklopilo. Tretja v etapi, zna biti da tudi tretja v skupnem. Težka, stma etapa, vmes čudovitih gora in zelenja. Se mi je zdelo, kot da bi se vozili po skritih dolinah, ob rekah in potokih, kjer raste tudi kaj prepovedanega … Tam sem se neroda tudi dvakrat okopal, ma nič hudega …”

Peter pravi: “Danes je bil ponovljen start, ker so nas motoristi narobe peljali kake 4 kilometre.
Nekajkrat preko vode, enkrat celo do kolen. Hude single med bujnim rastlinjem. Tu je vse bujno, vključno z Brazilkami. Ceste pa kot da bi se vozil po lojtri. Prvo uro sva se borila, da sva ostala v grupi. Zadnjo uro pa full gas!”


Vrstni redi

Uroša in Cristiana (Team Sportful DJAK) podpirajo:

Petru zaupajo:

Naslovna fotografija Marina Magalhães / Brasil Ride

Preberi še:
Brasil Ride: Eno prvo in eno četrto mesto!
Brasil Ride: Na prologu zmaga Vesela in Rodrigueza

Sledite nam