Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
18. julija 2016

Na četrti dirki svetovne serije v enduru v Aosti Peršak 3. pri U21, v resnici pa še malo bližje najhitrejšim kot na Irskem.

Na četrti dirki svetovne serije v enduru (EWS) v La Thuili nad italijansko dolino Aosta je nastopila tudi koroška trojica z mladim Vidom Peršakom (Gaes Orbea Enduro Crew) na čelu.

Vid, ki je na tretji dirki na Irskem v kategoriji do 21 let zasedel drugo mesto, je bil tokrat tretji, a zato nič manj zadovoljen – prej obratno! V peti od šestih hitrostnih preizkušenj je dosegel celo 9. čas izmed vseh udeležencev in se tako prvič prebil med najhitrejšo deseterico na svetu. V zadnji etapi je bil med vrstniki najhitrejši. Na koncu je zaostal le za Francozoma Adrienom Daillyjem (Lapierre Gravity Republic) in Sebastienom Claquinom (Rocky Mountain Urge BP).

“Dirka je bila fizično najbolj zahtevna kar sem jih kdajkoli vozil,” je po dveh dneh napornega dirkanja povedal Vid. “Etape so bile zelo dolge in zahtevne. Prvi dan nisem našel najboljšega ritma. Drugi dan pa se mi je odprlo in ponovno sem vozil tako kot sem si zelel. Najbolj sem vesel, da sem si na nekaterih etapah dokazal, da sem konkurenčen tudi najboljšim! Izjema je Richie Rude, ki je poglavje za sebe.”


Richie Rude mlajši

Američan Richie Rude (Yeti Fox Shox) je dobil že tretjo dirko EWS letos in vodi v skupni razvrstitvi. Po 55 minutah dirkanja v Aosti je bil kar minuto in pol pred drugouvrščenim Avstralcem Samom Hillom (Chain Reaction Cycles PayPal) in 1:42 pred tretjeuvrščenim Francozom Damienom Otonom (Davinci).

Pri ženskah je zmago slavila Francozinja Cecile Ravanel (Commencal Vallnord) pred rohakinjo Isabeau Courdurier (Sunn) in Kanadčanko Andreane Lanthier Nadeau (Rocky Mountain Urge BP)

Slovenijo sta zastopala še dva člana koroške ekipe Black Hole Enduro Team: Robert Kordež je bil 118., Primož Gams pa 170.

Peta dirka bo že konec meseca, 30. in 31. julija, Yeti Cycles Big Mountain Enduro na terenih Snowmassa nad Aspnom v Koloradu, ZDA.

www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji stopničke U21, obe foto Enduro World Series

Loose Cycles Leatt akcija
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam