17. maja 2013

Ta konec tedna v Nemčiji začetek svetovnega pokala, eliminator že nocoj, kros elite v nedeljo. V Toskani pa premiera svetovne enduro serije. Vse s Slovenci.

Danes in jutri se odpirata dve fronti na najvišji ravni gorskega kolesarstva. V Nemčiji se začenja svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, v Italiji pa nova svetovna serija v enduru.

Albstadt, Nemčija

Na jugozahodu Nemčije novo prizorišče v svetovnem pokalu, sicer pa znano v nemškem pokalu, gosti prvi olimpijski kros in prvi XC eliminator sezone. Slednji je na sporedu že nocoj.

V eliminatorju bomo navijali za Ano Zupan, Miha Halzerja, Urbana Ferenčaka in Roka Korošca.

V soboto bodo med mladinci v olimpijskem krosu nastopili Matej Berger, Blaž Kadivec, Gregor Krajnc in Peter Zupančič, med mlajšimi člani pa Ferenčak in Korošec.

V nedeljo je na sporedu še olimpijski kros za elito. Brez Slovencev med moškimi, zato pa z Blažo Klemenčič in Tanjo Žakelj med damami.

Prvi spust svetovnega pokala bo 9. junija v Fort Williamu na Škotskem.

Koledar mtb.si
Svetovni pokal na uci.ch

Eliminator nocoj od 17:52 v živo na redbull.com
Kros v nedeljo, članice od 13:15 in člani od 15:45.

Punta Ala, Italija

Že znanemu prizorišču italijanske serije Superenduro v Toskani je pripadla čast premiere nove svetovne enduro serije – Enduro World Series.

Zvezdnikov na štartni listi se kar tare. Specialisti, pa tudi aktualna imena iz spusta in krosa. Na štartu pa bodo tudi predstavniki slovenskih ekip Črn trn, Orbea Geax in Unior Tools Team.

Preizkušnje v soboto in v nedeljo.

www.enduroworldseries.com

Video napoved svetovnega pokala

Sledite nam