21. oktobra 2015

Breški in Poberai nazadovala za eno mesto, vendar še vedno v boju za stopničke.

 

 

Tretja etapa

 

Za nekoliko spremenjen dirkaški ritem po najdaljši, skoraj 150 kilometrski preizkušnji, so prireditelji poskrbeli s torkovo etapo, ki je spominjala na dirko v olimpijskem krosu. Štirje krogi po 7,7 kilometra in zopet na polno ter brez taktiziranja. Dvojec Djak – Sportful, Uroš Breški in Cristian Poberai, je moral tretje mesto prepustiti italijanski dvojici Pellegrini / Luisetti, na prvih dveh mestih pa ni prišlo do sprememb. Še naprej vodita Brentjens in Azavedo, ki imata po treh etapah skoraj petdeset minut prednosti pred Amorimom in Freitasom. V kategoriji open prednost počasi povečuje ekipa Centurion Vaude (Geismayr / Pernsteiner), pred Cannondalovim dvojcem Neto / Kaufmann, tretja sta Brentjensova varovanca Becking in Novak

 

Sredina, četrta, bo zopet tista prava. Dobrih osemdeset kilometrov brezpotij in žgočega sonca. Start in cilj etape bo v Riu de Contas, tekmovalci pa bodo morali opraviti z 2156 višinskimi metri vzponov.

 

 

Breški poroča:

 

Danes je bil na vrsti neke vrste olimpijski kros, 30 km in okoli 1000 višincev, ki so ga zaznamovali težki in tehnični spusti ter strami klanci na približno 40 stopinjah. Dirke ni bilo potrebno voziti skupaj, upoštevali so srednji čas obeh tekmovalcev. Zraven pa so bili še časovni pribitki, če so te ulovili za krog. Že po prvem spustu sem ostal brez bidona in ker ni bila predvidena nobena okrepna postaja niti dovoljena zunanja pomoč, sem takoj ugotovil, kakšna kalvarija me čaka! Po približno uri praženja na soncu sem na nek način dobil vodo in prevozil ciljno črto!

Nazadovala sva za eno mesto in sva trenutno četrta z majhno razliko dveh minut za tretjo dvojico. Jutri je zopet na vrsti normalna, daljša etapa in možnost, da postaviva stvari na svoje mesto. Na brifingu pravijo, da nas čaka dolg spust po singlih, imenovan Kamikaze, ter najvišja točka dirke!

www.brasilride.com

Pokrovitelji ekipe Djak Sportful

 



 




 

 
Sledite nam