17. oktobra 2017

V prvi etapi Peter Vesel in Pablo Rodriguez suvereno med starejšimi veterani, odlično tudi dvojec Breški in Poberai v veteranski kategoriji.

Razburljiva prva etapa brazilske etapne preizkušnje je s 138 in 2199 višinskimi metri vzponov potekala med Arraial d’Ajudom in Guaratingo. Najhitreje je s traso opravil dvojec Tiago Ferreira in Jose Antonio Carvalho De Silva. Njun čas je znašal 4 ure, 39 minut in 36 sekund.

V kategoriji master sta bila najhitrejša Ondrej Fojtik in Robert Novotny, ki sta s prvega mesta spodnesla Barta Brentjensa in Abraaa Azeveda, zmagovalca na prologu. Čas Fojtika in Novotnyja je znašal 5 ur, 8 minut in 35 sekund. S četrtim mestom sta se izkazala Uroš Breški in Cristian Poberai (Team Sportful Djak), ki sta po tehničnih težavah v prvem dirkaškem dnevu z odlično vožnjo dokazala, da sta odlično pripravljena. V skupnem seštevku sta napredovala na 5. mesto in za tretjim mestom zaostajata 13 minut.

Kategorija grand master pa je v znamenju Petra Vesela in Pabla Rodrigueza (Orphans Africa MTB Team Cube)! Privozila sta si drugo zaporedno zmago in prednost pred zasledovalci je narasla na že skoraj tričetrt ure. Petrov in Pablov čas je znašal 5 ur, 35 minut in 49 sekund!

{loadposition inside}

Med dekleti velja omeniti par Raiza Goulao in Margot Moschetti, ki vozita svojo dirko. Po zmagi v prologu sta v resnično dolgi etapi še povečali prednost in suvereno slavili. Na drugem mestu je dvojica Ivonne Kraft in Naima Madlen Diesner. Ivonne Kraft se je po lanski hudi nezgodi vrnila na prizorišče in zopet vozi na polno. Ivonne je v paru s Petrom Veselom tudi zmagovalka dirke Cape Epic 2015.

Današnja etapa bo sicer krajša, prevoziti bo potrebno 74 kilometrov, vendar bo imela 2559 višinskih metrov vzponov.

Uroš pravi: “Danes sva rezultat izboljšala, kljub taktičnim težavam na začetku. Zaradi tega sva v prvem delu obtičala bolj v turističnem delu dirke,kjer ne bi bilo niti slabo, če ne bi imela malo sile loviti izgubljeno. Nekaj sva pridobila, upam da bo sreča na naši strani …. malo bolj kot prva dva dneva.”

Peter poroča: “Danes sva malo pohodila pedale. Sedaj lahko bolj mirno in kontrolirano nadaljujeva, saj imava skoraj tričetrt ure prednosti pred zasledovalci.”

Vrstni redi

Uroša in Cristiana (Team Sportful DJAK) podpirajo:

Petru zaupajo:

Na naslovni fotografiji “roza” Peter in Pablo. Foto Nataša Vesel

Preberi še:
Brasil Ride: Na prologu zmaga Vesela in Rodrigueza

Sledite nam