BMX, slovenski pokal
25. septembra 2020

Letošnja BMX sezona je bila kratka, a zato nič manj zanimiva. Za pokal so štele štiri dirke.

Lani pet, letos dirka manj v slovenskem pokalu discipline BMX race. Dve dirki v prestolnici in dve v Mariboru. Prvi dirki pokala sta potekali pod imenom BMX Race Ljubljana 2020, zvezda drugih dveh dirk pa je bilo državno prvenstvo.

Zmagovalci po kategorijah

Med najmlajšimi, v kategoriji do vključno 8 let je slavil Max Sliško (BSX Racing Team), ki je nabral tri zmage in eno drugo mesto ter tako osvojil 234 točk.

V kategoriji 9 in 10 let je Jošt Ložar (KD Rajd) slavil na vseh štirih preizkušnjah in zbral 240 točk.

V kategoriji 11 in 12 let je največ točk, 206 zbrala Katja Stupar (BSX Racing Team). V kategoriji 13 in 14 je vse možne točke zbral Tim Rovtar (KK Črn trn).

Beno Batič (KK Črn trn) je z enim drugim in tremi prvimi mesti ter 234 točkami slavil v kategoriji 15 in 16 let, Tilen Frank pa je z zmago in dvema tretjima mestoma ter 150 točkami v kategoriji 17+ pripeljal še eno prvo mesto v Maribor k BSX Racing Teamu.

V kategoriji cruiser do 29 let sta enako število točk (228) zbrala člana KK Črn trn Rok Bajc in Jani Volk. Oba sta zabeležila dve zmagi in dve drugi mesti.

Enako se je zgodilo v kategoriji cruiser 30+. Peter Dovžak (KK Črn trn) in Gregor Palčnik (BSX Racing Team) sta oba zbrala 228 točk.

Drugo in tretjeuvrščeni

V kategoriji do vključno 8 let sta stopničke osvojila še Oto Heinrih (BSX Racing Team) in Jaka Sever (KK Črn trn). Med 9 in 10-letniki je drugo mesto osvojil Tim Pećanac (BSX Racing Team), tretje pa njegov klubski kolega Žan Kogler.

V kategoriji višje (11 in 12 let) je drugo mesto osvojila Pia Palčnik (BSX Racing Team) in Nik Prek (KK Črn trn). Med starimi 13 in 14 let sta se na stopničke povzpela Gaj Palčnik (BSX Racing Team) in Val Trinle Lampič (KD Rajd).

Med 15 in 16-letniki sta drugo in tretje mesto zasedla člana KD Rajd Nejc Heric in Matic Sitar, v kategoriji 17+ pa Staš Lukić in Gaj Gorza. Med cruiserji nad 30 let je tretje mesto osvojil Kristjan Kocmut (KK Črn trn).

Najboljši med klubi je?

Največ točk* je tokrat uspelo privoziti ajdovskemu KK Črn trn za katerega so s svojimi uvrstitvami največ prispevali: Tim Rovtar, Beno Batič, Jani Volk, Rok Bajc in Peter Dovžak. Skupaj so jih zbrali 1158 in za 57 točk prehiteli navečkrat okronanega kot končnega zmagovalca med klubi mariborski BSX Racing Team.

Tam so največ točk zbrali Max Sliško, Gregor Palčnik, Oto Heinrih, Gaj Palčnik in Katja Stupar. Na tretje mesto se je uvrstil ljubljanski KD Rajd. Točke so prispevali Jošt Ložar, Nejc Heric, Matic Sitar, Eva Maja Pešak in Mak Breznik Falk.

*Za točkovanje v skupnem seštevku se sešteje skupno število točk petih najboljših predstavnikov kluba.

Naslovna fotografija Klemen Humar

Preberi še

Visoke temperature in BMX vročica v Mariboru

Sledite nam