Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
20. aprila 2018

Na koncu dne treninga najhitrejša Rachel Atherton in Brook Macdonald. Jutri na štartu kvalifikacij 7 Slovencev, upajmo, saj je eden zašit, ter dve Slovenki. Poškodbi Brunija in Cabirouja.

Na prvi dirki v spustu za svetovni pokal na Lošinju so danes opravili prve treninge, za konec dneva pa so se najboljši poskusili še ob merjenju časa.

Pri ženskah je bila najhitrejša Rachel Atherton pred Emilie Siegenthaler, tretji čas pa je dosegla Monika Hrastnik (Črn trn). Za Rachel je zaostala 13 sekund in 3 desetinke. Sledili sta Marine Cabirou (+24,14) in Tracey Hannah (+2:52). Nastopila je deveterica deklet, a je nekaj najhitrejših verjetneje zapravljalo čas z ustavljanjem, kot da je imela kakšna težave.

“Peljala sem tekoče, glede na čas Rachel moram še kaj pridobiti. Zgoraj nisem napadala, spodaj pa nisem poganjala,” je povedala Monika. “Vse sem skočila razen dveh največjih skokov. Proga je težka, na koncu te enako utrdi kot štiriminutna. Spolzko je, v zavojih en zaupaš, da ti ne bo zdrsnilo.”

Pri moških je bil najhitrejši Brook Macdonald (2:22,73), drugi je bil Sam Blenkinsop (+1,16) in tretji Loris Vergier (+2,58). Sledila sta Dean Lucas in Danny Hart. Vsi so bili bistveno hitrejši od lanskega zmagovalnega časa Markusa Pekolla (2:37,18), a je v resnici proga precej spremenjena, v zadnjem delu je tudi speljana po krajši ulici.

Jure Žabjek (Unior/Devinci) je z lagodnim nastopom zabeležil 37. čas. Številka 1 Aaron Gwin je bil s postankom za njim na 40. mestu.

Kvalifikacije

Jutri (v soboto) začnejo mladinke ob 12.15, njihova vožnja ni kvalifikacijska, saj bodo vse napredovala v nedeljski finale, pomerijo se le za vrstni red štarta. Sledi kvalifikacijski nastop mladincev brez slovenske udeležbe. Sledijo članice od 13.30 dalje, Monika Hrastnik gre na progo s številko 10, Špela Horvat (BeFly) pa s številko 17.

Člani oziroma “moški elite” s številko 1 Aaronom Gwinom začnejo ob 14. uri. Od Slovencev bodo na štartu Žabjek s številko 14 (zaščiten, torej v vsakem primeru v nedeljskem finalu), Jan Cimperman (MTB Trbovlje) s številko 72, Miran Vauh (Črn trn) 74, Luka Berginc (Črn trn) 101, Rudi Pintar (Sinter Brakes) 107, Miha Ivančič (Avče) 115 in Jernej Cokan (Trbovlje) 138.


Poškodbe

Pravzaprav Berginčev nastop ni gotov, danes si je prislužil šivanje podlakti in bo zjutraj videl, če je sposoben za na štart.

Reševalci so imeli kar nekaj dela, med drugimi jo je skupil tudi svetovni prvak Loic Bruni, ki si je poškodoval komolec. Po naših informacijah nima ničesar zlomljenega ali strganega, a je njegov jutrišnji nastop pod velikim vprašajem. Slabše jo je odnesel Rudy Cabirou iz ekipe Unior/Devinci, ki si je zlomil zapestje. Tretji mož iz ekipe pa je pravzaprav prvi – Dakotah Norton je dosegel 10. čas (+6,66). Z zlomljenim prstom je “out” tudi Mick Hannah.

Vrstni redi, štartne liste in v soboto tudi časi v živo

Prikaz proge s “3D Track Analyzerjem” Red Bull TV

Preberi/oglej si še
Robov klepet v gondoli – brez gondole
Lošinjski miks izjav po ogledu proge

Fotografije  Miha Skrt

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam