Freestyle luči
Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails Freestyle logo
17. oktobra 2010

V Mariboru zaljuček slovenskega pokala v dirkanju s kolesi BMX. Šibkejša udeležba kot včeraj in podobni razpleti: zmagovalca Frank in Kljun. Dobra napoved za 2011.
Prenovljena BMX steza v Mariboru, ki je prekrita s peskom, je dobro prestala današnji dež in dirkanje je potekalo skoraj nemoteno.

Razpleti so bili tudi v manj številčni (približno polovični) konkurenci podobni kot včeraj na odprtem državnem prvenstvu. Pri članih je srebrni Lovro Dejak malce bolj pritisnil na prvaka Tilna Franka, saj mu je ‘ukradel’ zmagi v dveh od treh kvalifikacijskih ‘moto’ voženj. A v odločilnem finalu je bil Tilen vendarle hitrejši, na tretjo stopničko pa se je še enkrat vzpel Davorin Maleković.

Pri mladincih do 17 let je svoj včerajšnji naslov potrdil Luka Kljun (z Opekarske), tokrat pred soimenjakom, na tretje mesto pa se je vzpel ves dan hitri Ajdovec Jani Volk.

Le da bo spomladi proga dokončana, kot si je zamislil Tilen, in da bo za dirke nared tudi nova ljubljanska, pa pred dirkanjem s kolesi BMX ne more biti drugega kot svetla prihodnost, so bili prepričani vsi, ki so ta konec tedna spremljali dirkanje v Mariboru.

“Progo bomo še podaljšali za eno ravnino, asfaltirali zavoje in poskrbeli za infrastrukturo. To bo dovolj za lepe mednarodne dirke z vsaj 50 tekmovalci,” v novo sezono z veseljem zre Tilen Frank, morda največji BMX ‘race’ fanatik pri nas ta trenutek.

Vrstni redi nedelja, Pokal Slovenije

m leite
1. Tilen Frank (KD Rajd)
2. Lovro Dejak (KK Ribn’čan)
3. Davorin Maleković (KD Rajd)
4. Walter Zeidler (Avt)
5. Jure Vešligaj (Supersnurf)
6. Urban Rotnik (KK Črn trn)

U17
1. Luka Kljun (Opekarska, KK Ribn’čan)
2. Luka Kljun (Dolenji lazi, KK Ribn’čan)
3. Jani Volk (KK Črn trn)
4. Žan Godina (KK Ribn’čan)
5. Tilen Knavs (KK Ribn’čan)

U13
1. Patrick Hartl (Avt)
2. Walter Zeidler (Avt)
3. Vito Vaupotič (BSX)
4. Matic Knavs (KK Ribn’čan)
5. Jaka Ilc (KK Ribn’čan)

U10
1. Jürgen Griebauer (Avt)
2. Dario Vaupotič (BSX)
3. Nik Lešnik
4. Mel Reher (BSX)

Vse foto Nenad Vučić/nenadvucic.si

Parenzana gravel Race
Wheelbase Ride Murska Sobota Devil's trails Freestyle logo
Sledite nam