BMX tahitre, Nik Prek
10. decembra 2021

V Italiji prihodnje leto na šestih prizoriščih, Nemci razkrili kraje Bundeslige, v Franciji prva zimska dirka pod streho in Kimmannovi spomini na SP.

Italijanski pokal 2022

Prvi dirki pokala pri naših zahodnih sosedih bo gostil Creazzo, finale bo v nam dobro znanem Rivignanu. Šest prizorišč in 12 preizkušenj, če bo epidemiološka slika dopuščala, drugače podobno kot letos – šest prizorišč in šest dirk, saj bodo dirkaški vikend razdelili med starejše in mlajše tekmovalne kategorije.

Spored

  • Creazzo, 19. in 20. marec
  • Vigevano, 23. in 24. april
  • Padova, 18. in 19. junij
  • Olgiate Comasco, 2. in 3. julij (predvideno državno prvenstvo)
  • Verona, 10. in 11. september
  • Rivignano, 1. in 2. oktober

Indoor St. Etienne

Francozi so pričeli z zimsko ligo dirk pod streho. Prvi dirki je gostil St. Etienne. V elitnih kategorijah so se zmag veselili Amidou Mir in Axelle Etienne v soboto in Edd Clerte in še enkrat Axelle Etienne v nedeljo. V videu si lahko ogledaš celotno sobotno dirko pokala narodov. Vse vrstne rede najdeš na ffc.fr.

Kimmannov pozabljeni video

Aktualni olimpijski in seveda svetovni prvak je končno sestavil video, ki prikazuje dogodke pred, med in po dirki svetovnega prvenstva kategorije elite v nizozemskem Papendalu.

BMX Nemčija

Prihodnje leto bo nemško prvenstvo v Esseldbachu, kraju, ki je gostil evropsko prvenstvo daljnjega leta 2002. Datum nemškega prvenstva je 1. do 3. julij. Bundesligo oziroma nemški pokal bodo prihodnje leto gostili Weiterstadt, Ingersheim, Plessa in Bispingen. Datumi prireditev, ki bodo odprtega tipa, bodo znani po novem letu.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam