Biznis
7. februarja 2023

Bolgarija postaja ključna za evropski trg, Stanton v roke ustanovitelja, Giant kupuje, GoPro z minusom, Vanmoof na robu bankrota, Classified z novim vlagateljem.

Bike Center

Mariborska trgovina, ki je najbolj poznana po prodaji blagovnih znamk Ortlieb, Felt, Kellys in Kross, ima prenovljeno spletno trgovino. Tam poleg koles in komponent najdeš še marsikaj drugega. bike-center.si.

Bolgarija

V zadnjih letih je Bolgarija postala ena najpomembnejših izvoznic koles v Evropi. To se odraža predvsem pri proizvodnji e-koles, saj so Bolgari v Nemčijo leta 2021 izvozili več kot 200.000 e-koles. Da se kolesarska industirja na Balkanu razvija s svetlobno hitrostjo, pove podatek, da se je Plovdiv, bolgarsko mesto z več kot 300000 prebivalci, spremenilo v enega najpomembnejših proizvajalcev koles in opreme. Tam je nastala močna naveza domačega podjetja Maxon Ltd in Pierer New Mobility GmbH, saj so v lanskem letu začeli graditi sodoben proizvodni obrat, ki bo zaposloval okoli 1000 delavcev, proizvodnja pa naj bi v prihodnosti znašala do 350.000 enot letno. cyclingindustry.news.

Stanton bikes

Potem ko je lanskega novembra podjetje Stanton bikes prijavilo plačilno nesposobnost in prešlo v roke sanacijskega podjetja PKF Smith Cooper, je podjetje odkupil prvotni ustanovitelj Dan Stanton. Blagovna znamka Stanton tako ostaja, bo pa ime podjetja drugačno. Od sedaj dalje Stanton Bicycles Limited. Na pinkbike.com.

Biznis: Stanton insolventen, Cannondale v prestrukturiranje

Vanmoof

Nizozemska znamka, ki je pred nekaj leti prešla na popolno elektrifikacijo svojega kolesarskega programa, je v lanskem letu beležila skoraj 12 milijonov evrov izgube. Razlog tiči v težavah z zanesljivostjo in nadzorom kakovosti, saj so samo na ta račun Nizozemci izgubili 8 milijonov evrov, ostalo izgubo pa so pridelali s storitvijo Peace of Mind, ki za zelo nizko ceno ponuja zaščito pred krajo in vzdrževanje. Tako so izgubi iz leta 2021, ki je znašala 6,7 milijona evrov, dodali še lansko in se znašli na robu bankrota. vanmoof.com.

Skupina Giant

Tajvanski kolesarski gigant je z vložkom 20 milijonov ameriških dolarjev pridobil 32,5 odstotkov družbe Stages Cycling. Cilj tega nakupa je širitev skupine Giant v segment “indoor” kolesarjenja. Dolgoročnejši vpliv na preostale znamke, katerih manjšinjski lastnik je Giant, bo s tem skupini prinesel večjo konsolidacijo proizvodnih in distribucijskih virov.

Classified

Podjetje, ki izdeluje pesta Powershift, ki v sebi skrivajo elektronski sistem prestavljanja z dvema prestavama, še naprej sprejema nove vlagatelje. Zadnji, ki je vložil denar v projekt, je izvršni direktor blagovne znamke Rapha Nick Evans. V nadaljnji razvoj je vložil 10 milijonov evrov. brujulabike.com.

GoPro

Finančno poročilo podjetja za zadnje četrtletje lanskega leta kaže 18-odstotni upad prodaje glede na leto prej. Tako je prihodek zadnjega četrtletja znašal 321 miljonov dolarjev v primerjavi s 391 milijoni v enakem obdobju 2021. Prihodki celotnega leta 2022 so v podjetju GoPro znašali 1,09 milijarde dolarjev. bicycleretailer.com.

Naslovna fotografija Perier New Mobility GmbH

Preberi še

Biznis

Sledite nam