Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
30. aprila 2017

Vrhunski uvrstitvi in dobra popotnica za naslednjo dirko svetovnega pokala v spustu. Poročilo ekipe Unior Tools Team.

Poročilo ekipe Unior Tools Team s prvega spusta svetovnega pokala:

Dve vrhunski uvrstitvi v finalu sta obliž na rano po polovičnem uspehu v včerajšnjih kvalifikacijah prve dirke svetovnega pokala v spustu. Rudy Cabirou in Jure Žabjek sta danes vozila odlično in dosegla 16. in 34. mesto. Rudy je sedaj 19. v seštevku svetovnega pokala.


Žiga Pandur

Prva dirka svetovne serije je prinesla nepričakovanega zmagovalca, saj tudi najhitrejši tekmovalci v dežju nimajo možnosti proti vsem ostalim, ki so vozili v suhem. Oba finalista Uniorjeve ekipe – Rudy Cabirou iz Francije in slovenski državni prvak Jure Žabjek – sta vozila še po suhem in dosegla odlični končni uvrstitvi. Neurje je seveda vplivalo na rezultate, a vseeno gre pohvaliti odlično dirkanje obeh, ki bi tudi sicer dosegla spoštovanja vredni uvrstitvi.


Taylor Vernon

Že včeraj sta tekmovanje žal zaključila Uniorjeva tekmovalca Taylor Vernon in Žiga Pandur. Prvi s padcem, drugi z defektom.

Izjavi Rudija in Jureta

Rudy Cabirou: “S prvo dirko svetovnega pokala z novo ekipo sem zelo zadovoljen. Organizacija je dobra, vzdušje sproščeno in vozil sem povsem brez pritiska. Na novem kolesu sem hiter, nasploh sem zadovoljen z vsem skupaj. Tudi sam sem v odlični formi, čez zimo sem veliko treniral in ob pomoči trenerja Toma sem dosegel odličen napredek. Z različnimi metodami sem tudi izboljšal svojo psihično pripravljenost in to zelo pomaga.

Rezultat je zelo dober, in to kljub temu, da sem imel manjšo težavo z zadnjo pnevmatiko. Hudo mi je za vse tekmovalce, ki so bili najhitrejši v kvalifikacijah in v dežju niso mogli voziti hitreje. Bolje je doseči dober rezultat v enakih razmerah za vse, vendar se naš šport dogaja v naravi in včasih je vreme odločilno.

Po prihodu v cilj sem bil sprva malo razočaran, brez težav bi bil še hitrejši. Vendar so imeli drugi še večje težave, sam pa sem vozil pametno in mehko in prišel do odličnega rezultata.”

Rudy je sedaj uvrščen med najboljših dvajset v skupnem seštevku, kar mu že zagotavlja uvrstitev v finale na naslednji dirki svetovnega pokala, ki bo čez mesec dni na Škotskem.


Leteči Rudi Cabirou

Jure Žabjek: “Danes nisem presegel svojega najboljšega rezultata v svetovnem pokalu, sem pa vseeno zelo zadovoljen z dirko in začetkom sezone. Cel vikend sem se počutil dobro, a vseeno v kvalifikacijah nisem želel pretiravati, le voziti solidno in se uvrstiti v finale. V finalni vožnji sem dal vse od sebe, odpeljal zelo dobro – z izjemo ene napake v zadnjem delu proge, ki me je stala nekaj hitrosti in časa. Časi so bili zelo izenačeni, brez te napake bi končal še precej višje. Vsekakor pa se nam očitno obeta zanimiva sezona in se že veselim naslednjih dirk!”


Jure Žabjek

Fotografije Klemen Humar

Preberi še:
Lurd osvojila Athertonova in Fayolle

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam