BMX tahitre
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
17. junija 2022

Italijanski pokal, Štajerski pokal, ambasador Whyte, zadnji dirki evropskega pokala bosta v Latviji, svetovni pokal pa se je nadaljeval na Nizozemskem.

Panther Boys Padova

Letošnja sedma in osma dirka italijanskega pokala bosta na sporedu ta vikend v Padovi. Na najnovejši italijanski progi, prenovljena je bila konec leta 2019, se bodo pomerili najboljši italijanski tekmovalci, seveda pa ne bodo manjkali niti BMXarji slovenskih klubov KK Črn trn, KD Rajd, Bikehanic – 20Chocolate in TBP Lenart. Organizatorji Panther Boys Padova pričakujejo okoli 500 nastopajočih, startno listo boš našel na circuitoitalianobmx.it.

Evropski pokal Valmiera

Znane so startne liste za enajsto in dvanajsto dirko letošnjega evropskega pokala BMX. Gostitelji zadnjih dirk so Latvijci, ki jih poznamo kot organizatorje evropskega prvenstva 2019, letos dirki organizirajo 25. in 26. junija. Kdo izmed slovenskih kolesarjev bo nastopil na zadnjih preizkušnjah, še ni znano. Vemo le, da so prijavljeni štirje. Vse informacije na uec.ch.

Štajerski pokal BMX

Pri naših severnih sosedih, natančneje v Baierdorfu, ki velja za najlepše avstrijsko BMX prizorišče, ta vikend gostijo dve dirki “odprtega” tipa, ki ne bosta samo za domače tekmovalce. Dirk se bodo udeležili tudi nekateri tekmovalci klubov BSX Racing Team in KD Rajd. Dogodek na facebooku.

Svetovni pokal Papendal, prvič

Na Nizozemskem v soboto dominacija Francozov. Na tretji dirki letošnjega svetovnega pokala je med elito slavil Sylvain Andre pred rojakom Jeremyjem Rencurelom in Avstralcem Izaacom Kennedyjem. V ženski elitni kategoriji je prvič zmagala aktualna evropska prvakinja, Švicarka Zoe Claessens. V kategorijah U23, kjer so v svetovnem pokalu združeni tudi s kategorijo junior, je svojo premoč pokazal Francoz Leo Garoyan. V ženski kategoriji U23 pa je na najvišjo stopničko stopila Švicarka Thalya Burford.

Na četrti dirki zopet zmagoslavje Francoza, med elito si je prvo mesto prislužil osmoljenec tretje dirke Romain Mahieu. Drugo mesto je pripadlo Američanu Cameronu Woodu, tretji je bil Kolumbijec Carlos Ramirez. Med ženskami je šla zmaga še enkrat v roke Švicarke Claessens. V kategoriji moških U23 je sobotni primad še enkrat potrdil Leo Garoyan, pri dekletih U23 pa je za presenečenje poskrbela Kanadčanka Moly Simpson. Vse vrstne rede najdeš na uci.org.

Svetovni pokal Papendal, drugič

Posnetek prve dirke letos na nizozemskih tleh. Razburljivo sobotno dirkanje in manevri, ki ti vzamejo sapo.

Ambasador Kye Whyte

Halfords Group PLC, največji britanski trgovec z motornimi kolesi in kolesarskimi izdelki, je za svojega ambasadorja segmenta BMX postavil srebrnega z olimpijskih iger v Tokiu. Tako bo Whyte na Otoku skrbel za promocijo discipline race. Novico najdeš na bikebiz.com.

Naslovna fotografija UCI BMX Racing

Preberi še

BMX tahitre

Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam