BMX Tahitre
3. junija 2022

Evropski pokal na Nizozemskem, Triveneto v Italiji, Alpe-Adria BMX na Madžarskem in video iz Glasgowa.

Evropski pokal Kampen

Deveta in deseta letošnja preizkušnja evropskega pokala bosta na sporedu ta vikend. Na Nizozemsko so odpotovali štirje Slovenci, ki bodo v Kampnu skušali ponoviti rezultate z zadnjih dveh preizkušenj v Stuttgartu. Barve Fly Europe / TBP Lenart bo zastopal Gaj Gorza, ekipo Bikehanic 20 – Chocolate pa Mak Breznik Falk, Val Trinle Lampič in Jošt Ložar. Prenos sobotne in nedeljske preizkušnje v živo na uec.ch.

Alpe-Adria BMX

Po avstrijskem Vösendorfu se regijski pokal seli na Madžarsko, natančneje v Šopron. Tam bosta 11. in 12. junija na sporedu 5. in 6. dirka. Vse informacije najdeš na Alpok Adria Bmx Kupa Sopron.

Triveneto

Serija enodnevnih dirk pri naših zahodnih sosedih se z drugo letošnjo preizkušnjo nadaljuje v Creazzu. Čeprav gre za enodnevno prireditev, bo na startu veliko domačih in tudi tujih tekmovalcev, predvsem Slovencev. Spored preizkušnje, ki bo na sporedu 11. junija, najdeš na bmx.federciclismo.it. Predprijave so možne do 9. junija.

Svetovni pokal Glasgow

Pretekli vikend sta bili na sporedu prvi dirki svetovnega pokala. Nastopili so skoraj vsi zvezdniki tega športa in prikazali odlične vožnje, kot se za dirkanje na najvišjem nivoju tudi spodobi. Na vrhu si lahko ogledaš sobotno preizkušnjo, nedeljska je na voljo na kanalu youtube.

Naslovna fotografija Maximiliano Blanco / Red Bull Content Pool

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam