BMX tahitre
22. oktobra 2021

Svetovni pokal se nadaljuje v Turčiji, Kimmana sta se potikala po Švici, na dobrodelni dirki v Pragi pa so zbrali lepo vsoto denarja.

Svetovni pokal Sakarya

Do konca letošnje dolge tekmovalne sezone čakajo BMX tekmovalce še štiri dirke svetovnega pokala. Vse se bodo odvile na istem prizorišču. Turška Sakarya je dobro znana gorskim kolesarjem, saj je tam lansko leto potekalo svetovno prvenstvo v maratonu. Skoraj nova BMX proga velja za eno lepših prog za na svetu. Tako se bosta peta in šesta preizkušnja odvili 23. in 24. oktobra, takoj naslednji vikend, 30. in 31. oktobra, pa še zadnji dve. Časovnica je na voljo na tem mestu.

Proga v Sakaryji

BMX raj v Turčiji? Kot kaže da! Z modro obarvanim asfaltom. Dirke svetovnega pokala si boš lahko ogledal na uci.org.

Justin in Niek v Švici

Brata Kimmann, morda najboj znana BMX brata, sta se odpravila na popotovanje po Švici in švicarskih progah.

Ženda Race

Zaključek tekmovalne sezone na Češkem predstavlja Ženda Race. Dirka ne spada v noben pokal ali ligo, je dobrodelne narave in bolj kot tekmovanje je v ospredju druženje in zbiranje sredstev za onkološki oddelek praške bolnišnice. BMX klub Bikros Repy namreč vsa zbrana sredstva nameni za raziskovanje raka. Zakaj? Pred nekaj leti je ravno zaradi te bolezni umrl mlad, perspektiven tekmovalec kluba. Letos so zbrali 203.815 čeških kron, kar je približno 8000 evrov.

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam