BMX tahitre, Max Sliško
1. oktobra 2021

Bili smo v Baierdorfu, gremo v Verono in se pripravljamo na San Giovanni Lupatoto. Connor Fields v intervjuju o nesrečni dirki na OI in video zadnjega tekmovalnega vikenda letošnjega evropskega pokala.

Finale italijanskega pokala

Na spletni strani circuitoitalianobmx.it boš v soboto in nedeljo lahko v živo spremljal zadnji dve dirki italijanskega pokala, ki bosta potekali v Veroni. Po naših informacijah bodo nastopili tudi trije slovenski BMXarji: Mak Breznik Falk (KD Rajd), Tim Rovtar in Nik Prek (KK Črn trn).

San Giovanni Lupatoto vabi

Naslednji vikend (9. in 10. september) se pripravi na predzadnji dirki pokala Alpe-Adria BMX. Gostil ju bo San Giovanni Lupatoto. Preizkušnji sta zelo pomembni za tiste, ki računajo na visoko skupno uvrstitev v pokalu. Tekmovalni program najdeš na tem mestu. Ne pozabi še na Rivignano, ki bo na sporedu teden dni kasneje!

Živahno v Baierdorfu

Že drugič v tej sezoni je štajerski pokal gostil avstrijski Baierdorf. Tokrat so praznovali 30 let obstoja kluba Sportunion Rad- und BMX Club Baierdorf. No, v bistvu so praznovali 30 + 1, a lani zaradi pandemije niso izvedli jubilejne dirke. Na dirki je bila tudi četica slovenskih BMXarjev, najbolje se je v sobotnih in nedeljskih preizkušnjah odrezal Tim Bratuša (KD Rajd), ki je dosegel dve zmagi in eno tretje mesto. Ostale uvrstitve slovenskih tekmovalcev najdeš pri BSX Racing Team Maribor in KD Rajd.

Connor Fields

Ameriški BMX zvezdnik in olimpijski prvak iz RIA 2016 Connor Fields se je v intervjuju prvič razgovoril o hudem padcu, ki ga je doživel na olimpijskih igrah v Tokiu.

Papendal

Uradni video zadnjih dveh dirk evropskega pokala. Ne samo tekmovanje, tudi zabava pritiče zraven. Kratko poročilo tudi na mtb.si: BMX: V Papendalu se je končal letošnji evropski pokal.

Na naslovni fotografiji Max Sliško. Foto Simon Stojko Falk.

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam