Papendal
Casio GShock
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
28. septembra 2021

Športni center Papendal v bližini Arnhema, prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva v superkrosu, je gostil finalni dirki evropskega pokala discipline BMX race sezoni 2021. Na Nizozemskem je tekmovala tudi četica Slovencev.

Ne največja odprava na dirke evropsekga pokala, a vseeno: trije tekmovalci in tekmovalka v mlajših kategorijah challenge so bili tisti, ki so predstavljali Slovenijo oziroma KD Rajd, saj so vsi člani ljubljanskega kluba.

Športni center Papendal je nizozemsko pripravljalno središče za največja tekmovanja različnih športnikov. Vsebuje vse: atletske steze, nogometna igrišča, gorskokolesarski poligon (tudi največje dirke v ciklokrosu so že gostili), golf igrišče, hotel za športnike, medicinski center in seveda eno največjih in morda BMX najboljših prog v Evropi.

Na progi v Papendalu so letos gostili svetovno prvenstvo v disciplini superkros, kjer je v moški elitni kategoriji slavil lokalni matador in olimpijski prvak Niek Kimmann in se tako veselil dvojne krone. Proga sodi med tehnično bolj zahtevne in hitre ter tekmovalcem kategorij challenge in elite predstavlja velik izziv.

Zadnji letošnji dirkaški vikend je bil tudi v znamenju Slovencev, saj so dosegli nekaj odličnih uvrstitev. V soboto je v kategoriji boys 11 Jošt Ložar osvojil 6. mesto. Maj Nanut je bil v kategoriji devetletnikov 11., Mila Lampič se je med deklicami v kategoriji 11 in 12 let uvrstila na 13. mesto. Val Trinle Lampič pa je bil 21. v kategoriji štirinajstletnikov.

V nedeljo je Jošt Ložar zopet končal na 6. mestu, Mila Lampič je bila 8., Val Trinle Lampič pa je zasedel 10. mesto. Maj Nanut ni nastopil.

Vrstni redi na jstiming.nl.

Bogato fotogalerijo najdeš na tem facebook strani UEC – Union Européenne de Cyclisme.

Papendal v soboto

Vrhunci sobotnih preizkušenj. Vedno “na nož,” brez taktiziranja! Padci, takšni in drugačni, so del tega športa!

Papendal v nedeljo

Ni pomembno, ali je kategorija challenge ali elite. Tekmovalci in tekmovalke so pripravljeni na vse, tudi na najbolj nepredvidljive situacije.

Preberi še

BMX: Na evropskem pokalu v Sarriansu Mak Breznik Falk na stopničkah!

Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam