BMX
24. septembra 2021

V začetku oktobra italijanski, ta vikend pa štajerski pokal. Evropski pokal se bo končal v Papendalu in razburljivo dirkanje v finalu švicarskega državnega prvenstva.

Finale italijanskega pokala

V Veroni bosta 2. in 3. oktobra potekali zadnji dve dirki italijanskega pokala. Gostitelj Team BMX Verona. Sobotno in nedeljsko preizkušnjo ter časovnico najdeš na circuitoitalianobmx.it. Prijave potekajo do ponedeljka, 27. septembra, slovenski tekmovalci pa potrebujejo še avtorizacijo s strani Kolesarske zveze Slovenije.

Štajerski pokal

Avstrijski Baierdorf še drugič letos gosti preizkušnje štajerskega pokala. 25. oktobra bosta na sporedu dve, 26. oktobra pa ena dirka. S trojnim sporedom BMX klub Baierdorf praznuje 30. obletnico obstoja. Vse informacije najdeš na bmx-baierdorf.at.

Evropski pokal

Ta vikend bo na Nizozemskem v Arnhemu na sporedu zadnji dvojni spored dirk evropskega pokala 2021. V športnem parku Papendal se bosta odvili sedma in osma dirka sezone, tudi tokrat s slovenskimi tekmovalci. Vse informacije o programu in startno listo najdeš na uec.ch. Dogodek na facebooku: @bmxpapendal.

Švicarsko prvenstvo

Razburljiva finalna vožnja kategorije elite na državnem prvenstvu, kjer je slavil Simon Marquart.

Naslovna fotografija Matjaž Jazbar @lokalne_ajdovscina

Preberi še

BMX tahitre 111: Med Gencsapátijem in San Giovannijem

Sledite nam