3. septembra 2018

Domača sezona BMX se bliža koncu in 8. septembra bo na sporedu državno prvenstvo v disciplini race. Dirka bo štela tudi za Pokal Slovenije in bo odprtega tipa.

V soboto 8. septembra bo v Mariboru potekalo državno prvenstvo v disciplini BMX race, hkrati bo dirka štela tudi za Pokal Slovenije. Dirka bo na najstarejši slovenski BMX progi, ki jo zadnja leta upravlja domači klub BSX Racing Team s Tilnom Frankom na čelu.

Zadnja dirka pokala in DP

Letošnji pokal šteje pet dirk. Prvi dve sta bili v Mariboru v sklopu serije dirk pokala Alpe-Adria, dve v Ljubljani v sklopu BMX Race Ljubljana 2018, zadnja pa bo v sklopu državnega prvenstva. Poleg tega ima dirka status Open, kar pomeni da bo odprtega tipa in z možnostjo udeležbe tekmovalcev iz drugih držav.

Mariborska proga velja za najstarejšo v Sloveniji in je poleg ljubljanske edina v naši državi. V Mariboru so na progi dirkali že konec osemdesetih let, v Ljubljani nekoliko kasneje, sedaj pa se, predvsem zadnjih nekaj sezon, BMX vrača tja, kjer je bil. Disciplina je v vzponu, prav tako se povečuje tudi število tekmovalcev in tudi tekmovalk!

Prav prireditelj letošnjega državnega prvenstva BSX Racing Team je največji klub v državi, z največjim številom podmladka in tudi starejših tekmovalcev.

Časovnica:

– prijave med 11. in 12. uro.
– prosti trening kategorije do vključno 12 let med 12. in 12:30.
– prosti trening kategorije od vključno 13 let med 12:30 in 13. uro.
– uradni trening kategorije do vključno 12 let med 13. in 13:20.
– uradni trening kategorije od vključno 13 let med 13. – 13:40
– sestanek pred tekmovanjem med 13:45 in 13:55.
– začetek tekmovanja ob 14. uri.
– razglasitev zmagovalcev 20 minut po zaključku tekmovanja.

Uradni trening poteka s štartnimi vrati, ustavljanje na progi ni dovoljeno. Startne številke na krmilu so obvezne!

Kategorije

– dečki do vključno 8 let
– dečki 9 in 10 let
– dečki 11 in 12 let
– dečki 13 in 14 let
– dečki 15 in 16 let
– moška kategorija 17+
– kategorija cruiser (vse starosti)

Ostale kategorije:
Amaterji – tekmovalec brez tekmovalne licence Kolesarske zveze Slovenije (KZS) lahko tekmuje le s člansko izkaznico KZS. Cena izkaznice znaša 10 eur, tekmovalci naj se glede naročila članske izkaznice obrnejo na svoj matični klub oziroma Kolesarsko zvezo.

– amaterji Mini (predšolski otroci)
– amaterji 7,8 in 9 let
– amaterji 10,11 in 12 let
– amaterji 13+
Amaterji vozijo v svojih kategorijah ločeno od licenciranih tekmovalcev.

Prijave

Vsak tekmovalec se mora prijaviti na ustreznem prijavnem obrazcu in ga izpolnjenega poslati najkasneje do srede 5. septembra na naslov bsx.team@gmail.com

Startnina

15 eur (moški 17+), 20 eur (brez predprijave).
10 eur ( vse ostale kategorije ), 15 eur (brez predprijave).

Plačilo startnine je možno samo po predračunu.
Odjava od samega tekmovanja je možna do petka 7. septembra do 12.ure. Tekmovalcu se startnina vrne samo v primeru, da pri odjavi predloži zdravniško potrdilo.

Obvezno preberi!

Pri disciplini BMX race so obvezne lastne štartne številke! Rumena podlaga in črna številka je za vse licencirane tekmovalce, zelena podlaga z belo številko imajo vsi amaterji. V kategoriji cruiser pa je nosilna rdeča podlaga z belo številko. V kolikor tekmovalec nima svoje startne številke, naj se pred oddajo prijave, oz. pred tekmovanjem o tem posvetuje z organizatorjem.

Nagrade

Pokali za prve tri tekmovalce, medalje od četrtega do osmega mesta za vse kategorije, razen pri moški kategoriji 17+. Za državne prvake dres državnega prvaka in medalje za prve tri. Denarne nagrade se podelijo za kategorijo moški 17+ in sicer po pravilniku OGK.

Dogodek na facebooku

Naslovna fotografija je s pomladne dirke pokala Alpe-Adria na tem prizorišču. Foto Matjaž Jazbar.

Kako je bilo lani na DP v Ljubljani?
BMX Race Ljubljana: Dirkaška eksplozija na Linhartovi

Sledite nam