Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
2. septembra 2016

Shimano vstopa v svet potopnih sedežnih opor in predstavlja najbolj dirkaško različico čevljev.

Če Shimano ne postreže z električno revolucijo ali nam predstavi novega XTR, se pač igra z ostalimi stvarmi v ponudbi. Tokrat vstopajo v razred potopnih sedežnih opor ter prenavljajo ponudbo kolesarskih čevljev.

Prihaja Koryak

Shimano s svojo blagovno znamko PRO že nekaj časa ponuja cenovno dostopne komponente za XC in ture. Sedaj pa v ponudbo dodajajo še potopno sedežno oporo, s katero naj bi pritegnili še navdušence, ki hočejo iz tehnične terenske vožnje potegniti največ. Potopna opora ima 120 mm neskončne nastavitve z ročico na krmilu in notranjo napeljavo v okvirju.

To bi lahko kazalo tudi na pomemben razvoj, saj je to prva vzmetena komponenta v Shimanovi ponudbi. Ni še jasno, ali je oporo razvijal oddelek za vzmetne komponente ali običajna ekipa za komponente PRO.

V vsakem primeru naj bi njihova aluminijasta opora ponujala gladko zniževanje in hiter dvig z zamenljivo zračno kartušo. Ta daje opori 120 mm neskončne nastavitve. Opora je na voljo v premeru 30,9 ali 31,6 mm in z glavo zero offset. Shimano pravi, da bodo poleg kartuše na voljo tudi puše, da bo servisiranje preprosto in bo opora dolgo funkcionirala brez težav.

Shimano je razvil dve ročici za upravljanje na krmilu, ki ju lahko izbereš glede na svoje nastavitve. Običajna ročica in ročica za montažo pod krmilo, ki je združljiva z I-Spec II na levo zavorno ročko za 1x pogone ali Shimano Di2 Synchro Shift. Seveda so kabli in bovdni Optislick, da vse poteka gladko in brez zastojev.

Teža celotnega sistema Koryak opore je 520 g, vključno z ročko in napeljavo. Na voljo jeseni.

Shimano SH – XC

Shimano je pokazal tudi nove čevlje. Narejeni so iz enega kosa sintetičnega usnja Teijin, odpornega na raztegovanje. S karbonskim podplatom in zunanjo oporo pete je RC9 (cestni model) težak 232g. Čevlji imajo tudi dva gumba Boa in so na voljo v modri, beli in rumeni barvi v velikostih 36-48, vključno z vmesnimi velikostmi in širšimi modeli.

Za gorske kolesarje novi XC9 združuje elemente RC9 z SPD-združljivim podplatom, gumijastim profilom in opcijo 18-milimetrskih čepov. XC9 so na voljo v modri in rumeni barvi in v velikostih 36-48, vključno z vmesnimi velikostmi in širšimi modeli.

Za tiste, ki imate radi usklajevanje, sta oba čevlja naprodaj z barvno usklajenimi nogavicami S-Phyre, ki so anatomsko oblikovane, oblazinjene v tlačnih območjih in s temperaturno regulacijo podplata.

www.PRO-bikegear.com

Avtor naslovne fotografije Irmo Keizer, ostale fotografije Shimano

Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam