BMX tahitre, Maribor
18. septembra 2020

Najštevilčnejše državno prvenstvo v disciplini race do sedaj. Posnetek celotne sobotne preizkušnje na BK TV. Odpovedi dirk evropskega in svetovnega pokala, posnetki finalnih obračunov na češkem, prihodnji vikend morda dirke v avstrijskem Baierdorfu …

Državno prvenstvo na BK TV

Mariborska televizija BK TV je v živo prenašala celoten sobotni dirkaški spored in finalne obračune za naslove državnih prvakov v disciplini BMX race. Posnetek si lahko ogledaš na facebook profilu BK TV.

Državno prvenstvo v časniku Večer

Tudi v mariborskem Večeru so namenili nekaj prostora državnemu prvenstvu ter tretji in četrti dirki slovenskega pokala.

Dirkaški vikend v Baierdorfu

Prihodnji vikend bosta na sporedu dirki štajerskega pokala v avstrijskem Baierdorfu, tam kjer se vsako sezono konča regijski pokal Alpe-Adria.

Zaenkrat so prijavljeni tudi slovenski tekmovalci, a čakajo na odobritev lokalnih veljakov, saj so ravno s ponedeljkom Avstrijci sprejeli odlok o športnih prireditvah, ki s prvotnih 200 omejujejo število nastopajočih in spremljajočih na 100 udeležencev.

Evropski pokal v Sarriansu odpovedan

Kljub temu, da je bilo še prejšnji petek na dirkaški vikend prijavljenih krepko preko 600 tekmovalcev, so 3. in 4. dirko evropskega pokala odpovedali. Razlog? Slaba epidemiološka slika v Franciji. Tako tekmovalcem v evropskem pokalu preostaneta edino dirki v belgijskem Zolderju, napovedani 31. oktobra in 1. novembra. Izjava za javnost je na voljo na uec.ch.

Rock Hill odpovedan

Edini preostali dirki svetovnega pokala v disciplini superkros sta odpovedani. Na sporedu bi morali biti 15. in 16. maja, nato sta bili zaradi pandemije koronavirusa prestavljeni na 6. in 7. november, a so ju organizatorji zaradi epidemiološke slike v Združenih državah odpovedali. Celotno razlago najdeš na uci.org.

Češko državno prvenstvo

Benátky nad Jizerou. Močno prvenstvo, resnično atraktivne dirke in kar 24 finalnih obračunov najdeš na youtubu! Tukaj si lahko ogledaš finale elitne kategorije.

Naslovna fotografija Jan Porič

Sledite nam