Lajfrajderke
26. septembra 2020

Ženska zabava na kolesih, ki posredno zadovolji tudi moške, pravita Eva in Nuša. Naslednji vikend se družijo na Pokljuki.

Pri mtb.si podpiramo vse “girl power” projekte, ki bi utegnili prispevati, da bo gorsko kolesarstvo manj moški šport. Saj je vsako leto bolje, ampak bomo poskušali pomagati po najboljših močeh dokler ne bo ena na ena.

Lajfrajderke so sveža skupina, ki sta jo zagnali Eva in Nuša, dve vsestranski športnici. Zahtevnejše kolesarke boste verjetno našle tudi kakšno bolj zaresno druščino, kjer boste napredovale v hitrosti in skakanju. Vprašanje je, če se boste kje imele bolje.

Več povesta sami:

Dejstvo je, da pretirano sedenje škoduje, ampak ko gre za kolesarsko “sedlo”, to nikakor ne drži. Tega se zavedajo vsi, ki jim je gibanje s kolesom v naravi zlezlo pod kožo že zdavnaj in med njimi je tudi precej ženskih rajderk. Tiste, ki jim dovolj suverena vožnja na gorsko kolesarskih trailih še ni pognala kri po žilah, pa preprosto potrebujejo le še nekaj spodbude.

Lajfrajderke niso le še ena “pridobitev” na področju športnih skupnosti, so predvsem sveža in žensko obarvana pridobitev, ki ponuja tudi ultra zabavno in poučno druženje na kolesu, a hkrati ne zanemarja pestrega dogajanja takrat, ko se kolesa odložijo in pogovori zaživijo. Je klub, ki združuje vse tiste ženske pripadnice, ki želijo rajdati lajf z več energije, si želijo popestriti svoj vsakodnevni ritem, ostati kar se da aktivne in se med drugim pod strokovnim vodstvom kolesarskih vodnikov naučiti tudi novih veščin v vožnji s kolesom. Je klub, ki poleg ostalih aktivnosti organizira enodnevne ali vikend delavnice varnega, a ravno prav razburljivega gorskega kolesarjenja. Odlično zastavljeni programi pod imenom “Rajd za dober vajb”, ki poleg delavnic kolesarjenja temeljijo tudi na kondicijski pripravi za boljši oprijem na kolesarskem sedlu, pa so le del tega, kar Lajfrajderke so.

Že melodični raper Zlatko je zažvrgolel “življenje hitr mine in vse kar ti ostane je občutek, ki ne izgine … zato pa hočem več od lajfa« in če si priznate ali ne, je s tem zadel v bistvo. To pa je tudi moto Lajfrajderk in verjamemo, da tudi moto vseh rajderjev, ki stojite za svojimi rajderkami/rajderkami “to be”.

In če se še vedno sprašujete, kje je tu zadovoljstvo moških, naj vas malo opomnemo. Če imate punco/ženo/sestro/… dobro veste, da drži kot pribito: le s seboj zadovoljna ženska je tista, ob kateri tudi moški ve, da je lajf en dober rajd.

Rajd za dober vajb, Pokljuka

Naslednji vikend, od 2. do 4. oktobra 2020, se bo na Pokljuki odvil sproščen, jesenski, kolesarsko obarvan dogodek “Rajd za dober vajb” za ženske in toplo vam priporočamo, da nanj prijavite tudi svoje boljše polovice!

In kaj poleg glavnega zadovoljstva še pridobite moški? Lajfrajderke prvim trem, ki potrdijo prijavo za svojo punco/ženo/sestro/prijateljico, podelijo 25 % popust in set maziv za verigo. Prijave s kodo “rajd za dober vajb – mtb.si” do torka 29. 9. pošljite na lajfrajderke@gmail.com.

Vse podrobnosti o programu in misiji kluba pa si lahko preberete na www.lajfrajderke.com

Pa še en video z Nušo in Evo, ki vam bo skozi nekaj utrinkov le še potrdil, da je ženski rajd ena fajn avantura:

Sledite nam