BMX
5. februarja 2021

Dirke Alpe-Adria BMX zagotovo bodo. Preberi poročilo s skupščine Kolesarske zveze, poglej kako je videti proga v Uzbekistanu ter se s Kimmannom sprehodi po francoskih progah.

Pokal Alpe-Adria 2021

Mora najpomembnejša novica za slovenske BMX tekmovalce. Pokal Alpe-Adria bo. Sedaj so na vrsti predstavniki klubov, da uradno potrdijo že dane datume. Do nekaj sprememb bo vsekakor prišlo (še vedno je razlog koronavirus). Lahko izdamo, da se bo pokalu pridružilo še eno prizorišče. Kandidaturo so podali Madžari. Ena izmed septembrskih preizkušenj naj bi potekala v Gencsapátiju. Se pravi, da bodo pokal gostili po dve prizorišči v Italiji, dve v Sloveniji, dve v Italiji in dve v Avstriji.

Skupščina KZS

Redna letna skupščina Kolesarske zveze Slovenije, ki je potekala prejšnji teden, je prinesla tudi celotno štiriletno poročilo. V poročilu na strani 24 najdeš tudi zapis selektorja Tilna Franka o dogajanju zadnjih štirih let na področju BMXa. Klik.

Proga v Uzbekistanu

Za potrebe mladih in in razvoj BMXa na širšem območju Uzbekistana so v mestu Jizzakh, slabih 200 kilometrov odaljenega od prestolnice Taškent, v decembru pričeli graditi progo, ki bo ustrezala vsem standardom mednarodne kolesarske zveze UCI. Več informacij najdeš na strani francoskega graditelja prog Pro Tracks.

Niek Kimmann

Nizozemski zvezdnik je za prve letošnje priprave izbral Francijo. Treniral je na progah v Sarriansu, Cavaillonu in Pernes les Fontainesu, nekaj malega tudi na sobnem kolesu.

Preberi še

BMX tahitre: EP bo v Belgiji, Verona prestavljena

Sledite nam