Mednarodne dirkaške, Propain Factory Racing
14. novembra 2022

Še ena Red Bull čelada v spustaški karavani, naslednje leto brez Propain Factory Racing Teama, svetovni pokal CX na Nizozemskem in Superprestige v Belgiji.

Propain Factory Racing Team

Pred mesecm dni so pri kanadskem proizvajalcu koles Norco javnost obvestili, da naslednje leto ne bo njihove tovarniške ekipe. Pred dnevi pa so z enako novico gorskokolesarsko javnost presenetili tudi pri proizvajalcu koles Propain. Tudi Nemci ne bodo imeli tovarniške ekipe, po vsej verjetnosti bodo Henry Kerr, Luke Meier-Smith in Remy Meier-Smith iskali nove delodajalce, brez dela pa bo ostal tudi manager ekipe Ben Reid. Klik.

Jess Blevitt

Tekmovalka ekipe GT Factory Racing, 20-letna Novozelandka Jess Blewitt, je še ena v vrsti, ki bo v naslednji sezoni vozila s čelado, poslikano v barvah proizvajalca energijskih pijač Red Bull. S čelado jo je na festivalu Crankworx presenetil Brook Macdonald. @jessblewitt_

Svetovni pokal CX Beekse Bergen

Petič letos so se najboljši tekmovalci in tekmovalke pomeril na dirki svetovnega pokala. Iz Belgije so se preselili na Nizozemsko in gledalcem predstavili pravi spektakel, saj sta se članski dirki odločili šele v ciljnem sprintu. Med ženskami je svojo krstno člansko zmago osvojila Nizozemka Shirin Van Anrooij (Baloise Trek Lions), ki je s taktično vožnjo v ciljnem sprintu prehitela zmagovalko prvih štirih dirk, Nizozemko Fem Van Empel (Pouwels Sauzen – Bingoal), ta pa je bila le pol dolžine kolesa pred njuno rojakinjo Puck Pieterse (Alpecin – Deceuninck). Kot zanimivost – vse tri Nizozemke so stare po 20 let!

V moški kategoriji je v ciljnem sprintu slavil Belgijec Laurens Sweeck (Crelan – Fristads), ki je ugnal Nizozemca Larsa Van Der Haarja (Baloise Trek Lions), tretji je bil z dvema sekundama zaostanka Belgijec Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen – Bingoal).

Naslednja dirka letošnjega svetovnega pokala bo na sporedu v nedeljo, 20. novembra. Dirko bo gostil belgijski Overijse, prizorišče, ki je svetovni pokal gostilo v sezonah 2020/21 in 2021/22.

Foto UCI Cyclo-cross

Skupni seštevek po petih letošnjih preizkušnjah

V ženski elitni kategoriji vodi Fem Van Empel, ki ima 190 točk, trenutno drugo mesto pripada Nizozemki Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin – Deceuninck), ki je bila na nedeljski dirki uvrščena na četrto mesto (109 točk), tretja je Denise Betsema (Pauwels Sauzen – Bingoal), ki ima 104 točke.

Pri moških s 166 točkami še vedno vodi zmagovalec prvih treh dirk Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen – Bingoal). Laurens Sweeck se mu je z dvema zaporednima zmagama približal na vsega 4 točke zaostanka, tretje mesto z osvojenimi 119 točkami pripada Michaelu Vanthourenhoutu.

Vrstne rede najdeš na uci.org.

CX Beekse Bergen, vrhunci moške dirke

Superprestige Jaarmarktocross, Niel

Letošnja sezona v ciklokrosu je zelo intenzivna, saj so imeli najboljši tekmovalci in tekmovalke le dva dneva pred dirko svetovnega pokala “generalko” v Belgiji. Na Superprestige Jaarmarktocross v Nielu je med moškimi slavil Laurens Sweeck (Crelan – Fristads), ki je ugnal Larsa Van Der Haara (Baloise Trek Lions) in Michaela Vanthourenhouta ((Pauwels Sauzen – Bingoal). Pri ženskah je bila najspretnejša Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin – Deceuninck). Drugo in tretje mesto sta si razdelili Denise Betsema (Pauwels Sauzen – Bingoal) in Inge Van Den Heugen (777).

Vrstni redi na cyclocross24.com.

Superprestige Jaarmarktocross Niel, vrhunci ženske dirke

Naslovna fotografija Propain Bikes

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam