BMX tahitre
17. septembra 2021

Obeta se pester dirkaški vikend. Čez teden dni zadnji dirki evropskega pokala. BMX DP tudi v Lokalne Ajdovščina. Kimmann in Nagasako z zanimivim dokumentarnim filmom.

Alpe-Adria BMX in Triveneto

Natrpan tekmovalni spored bo ta vikend. Pri naših vzhodnih sosedih bosta potekali dirki Alpe-Adria v Gencsapátiju. Na dvojni spored je prijavljenih 132 tekmovalcev in tekmovalk, tudi slovenskih, in sicer iz klubov BSX Racing Team in KD Rajd. Dodatne informacije na Gencsapáti BMX Playa.

Naši zahodni sosedje pa bodo gostili 4. dirko pokala Triveneto. V nedeljo bo pestro v San Giovanni Lupatotu, le streljaj od Verone. Tudi tam bodo prisotni Slovenci iz klubov KD Rajd in KK Črn trn. Več na BMX Lupo Libertas.

BMX na TV

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa TV Maribor. Tokrat so v goste povabili prvo violino mariborskega kluba BSX Racing Team Tilna Franka, ki se je razgovoril o sedanjosti in prihodnosti BMXa v Sloveniji. Prispevek najdeš na rtvslo.si.

Evropski pokal Papendal

In vendarle bo! Zadnji dvojni spored letošnjega evropskega pokala bo na Nizozemskem. 25. in 26. septembra bo v športnem centru Papendal potekal letošnji finale. Pod strogimi Covid ukrepi se bo v kategorijah challenge in elite pomerilo skoraj 800 tekmovalcev in tekmovalk. Startna lista in ostale informacije na uec.ch.

DP Maribor v Lokalne Ajdovščina

Tudi v ajdovskem spletnem glasilu so se razpisali o nedavno končanem državnem prvenstvu v disciplini BMX race. Kako ne, saj so člani KK Črn trn domov prinesli dva naslova državnega prvaka. lokalne-ajdovscina.si.

Prvi in zadnji

Niek Kimmann inJošitaku Nagasako sta v letu dni, odkar skupaj trenirata v Švici, posnela dokumentarni film o poti do Tokia 2020. Krajši dokumentarni film prikazuje niju in Simona Marquarta, ki so osrednji liki zgodbe ekipe, nad katero bdi sam UCI. V stranskih vlogah se pojavljajo še ostali člani ekipe: Zoë Claessens, Sae Hatakejama in Einar Lindberg.

Naslovna fotografija Matjaž Jazbar @mjazbar

Prejšnje

BMX tahitre 110: Državno prvenstvo bo ta vikend v Mariboru

Sledite nam