BMX tahitre, Besançon
17. decembra 2021

Francozi leto pred olimpijskimi igrami še z evropskim prvenstvom, prenova proge v Sarriansu, svetovni pokal se začne na Otoku, mladi Madžar pa z “best of” videom sezone 2021.

Besançon

Po prenovi proge Rosemont, ki je že bila prizorišče večjih evropskih dirk, so Francozi naznanili, da bo leta 2023 Besançon gostil evropsko prvenstvo v disciplini BMX race. Znan je tudi datum. Tekmovanje bo potekalo med 6. in 9. julijem. Več na estrepublicain.fr.

Proga v Besançonu. Foto Uroš Ložar

Svetovni pokal 2022

S prvim januarjem prihodnje leto nič več supercross, temveč samo svetovni pokal BMX. Datumi in prizorišča so znani! Sezona se bo začela nekoliko kasneje kot pretekla leta, a s prvima dirkama na prizorišču “super” svetovnega prvenstva 2023 v Glasgowu. @ucibmxracing

Datumi in prizorišča:

  • 28. in 29. maj, Glasgow (Velika Britanija)
  • 11. in 12. junij, Papendal (Nizozemska)
  • 24. in 25. september, Bogotá (Kolumbija)
  • 7. in 8. oktober, Bogotá (Kolumbija)

Sarrians

Od evropskih pokalov in prvenstev k uresničitvi sanj – olimpijski progi! V francoskem Sarriansu, ki je letos gostil 3. in 4. dirko evropskega pokala, so na leta 2018 prenovljeni progi začeli z izgradnjo 8-metrskega startnega hriba, ki bo stal ob dosedanji 5-metrski klančini. Prav tako bo spremenjena prva linija proge. Začetki del so objavljeni na facebooku.

Péter Zsoldos

Mladi madžarski tekmovalec je v video strnil zgode in prigode sezone 2021.

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam