26. avgusta 2012

V parku Čelešnk so v spustu slovenskega pokala danes obveljali rezultati kvalifikacij, saj sta dež in megla preprečila izvedbo vsaj približno korektnega finala. Pod najboljši čas dneva in novo zmago se je podpisal Miran Vauh.

Cel teden smo se pritoževali nad vročino in sušo, danes zjutraj pa je močno deževje zajelo praktično celo Slovenijo in nad parkom MTB Čelešnk pri Blagovici seveda ni bilo nič drugače. Na prizorišču pete letošnje dirke pokala Slovenije v spustu so se tekmovalci po dveh dneh suhega treninga tako ravno v prvi vožnji na čas spopadli s povsem novimi razmerami na povsem mokri progi. K odpovedi finala pa ni prispevalo samo blato ampak tudi megla, ki je še dodatno zmanjšala vidljivost pod že tako temačnimi krošnjami.

Najhitrejši je bil Miran Vauh pred Janom Cestnikom in Andrejem Markičem, med mladinci pa sta vozila interno dirko brata Žabjek, danes je bil Anže malenkost hitrejši od Jureta. Zmaga Zarje Černilogar pred Moniko Hrastnik ni presenečenje. Edini master s spodobnim časom je bil Saša Merljak. Kar nekaj tekmovalcev pa je prizorišče zapustilo že pred začetkom kvalifikacij, kar je še dodatno prispevalo k nižjemu številu uvrščenih tekmovalcev.

Do konca letošnjega pokala Slovenije v spustu ostane le še DH Cerkno 29. in 30. septembra.

Vrsti red kvalifikacij, ki šteje kot končni vrstni red.

www.mtb-celesnk.si

Na uvodni sliki leti zmagovalec današnje dirke Miran Vauh; foto Vanja Kodermac

Sledite nam