BMX tahitre
22. septembra 2023

Slovenski tekmovalci BMX za naslove, finale pokala v Italiji, decembrski kamp Creazzo z velikima imenoma, potili so se v Lombardiji in v Baierdorfu.

DP Slovenije BMX race

V soboto, 23. septembra, bo na mariborski progi v organizaciji kluba BSX Racing Team Maribor potekala peta dirka slovenskega pokala, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo.
Treningi od 13. ure in dirka od 15., vstop pa je seveda prost, vabljeni ob progo! Več informacij na bmxrace.si. Organizator obljublja tudi prenos v živo.

Italijanski pokal BMX Verona

Zadnji dirki enega močnejših pokalov v tem delu Evrope bosta potekali 30. septembra in 1. oktobra. Za večino tekmovalcev predstavljata tudi konec tekmovalne sezone. Več informacij na circuitoitalianobmx.it.

BMX kamp z Andrejem in Furlanom

Klub Creazzo 8. in 9. decembra prireja kamp s francoskim zvezdnikom Sylvainom Andrejem in z nekdanjo prvo violino italijanskega BMXa Mattio Furlanom. Dva dneva druženja, razdeljeno seveda na več skupin, in pa vpogled v nekaj novega v Creazzu. Več informacij najdeš na @bmxcreazzo.

Pokal Lombardije

Peta dirka pokala, podobnega Trivenetu, je zopet postregla z zanimivimi vožnjami starih znancev slovenskih tekmovalcev. Proga v Vigevanu je sicer ena starejših in bolj “old school”, vendar vseeno zanimiva. Rezultate najdeš na tem mestu.

Ena izmed dirk v videu

Vse ostale vožnje najdeš na kanalu youtube BMXRace.

Štajerski pokal Baierdorf

Pretekli konec tedna je bilo pri severnih sosedih kar živahno. Štajerski pokal in pa klubska dirka, vse v enem, tudi z nekaj tujimi tekmovalci. Fotogalerijo najdeš tukaj.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam