Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
23. julija 2012

Tema dvojne poletne številke slovenske kolesarske revije je frirajd. Naj bo pojem še tako napak razumljen in zlorabljen, nekaj vsebine se okoli njega.

Na delovni pult mtb.si je po nekaj tehničnih težavah le prišla poletna dvojna številka revije Bicikel. Tokrat kar na 124 straneh in za ceno 4,9 evra.

Poletni čas je najbolj priljubljen za kolesarska druženja tako in drugače in tokrat s(m)o prišli gorski kolesarji tudi v osrednjo tematiko revije. Govora je o frirajdu, pa naj se cestnim s Faustom na čelu še tako gravža naslovnica s Porsonom.

Vsestranski Biciklovec Uroš Švigelj se je poglobil v to kolesarsko prvino od a do ž. V temi ne gre brez slovenskih frirajderjev (Sofrič, Grga, Cufi), do gradnje gorskokolesarskih parkov, začenši s tistim Grašičevim na Starem Vrhu, ter predstavitvijo zadnjih dveh, nastalih na naših tleh, Čelešnka in Rogle. Ne manjka Guru (Gorazd Stražišar) in predstavitev opreme – od kolesa do zaščite. Vmes je najti tudi slovensko frirajd video sceno z Miho Kolarjem in Blažem Tomažinom.

Na izlet se je uredništvo odpeljalo v poletni park na Krvavcu, 22000 kilometrov je na svoji kolesarski odisejadi prevozil Boris Šajtegel. Kolesnica Jožeta Rovana je namenjena sobivanju kolesarjev in planincev.

Med testi pa so na brezpotja zašli z ”uničevalcem vzponov” Olimpio Master 29 ter ”estetom s tekmovalnim duhom” Corratecom X-Bow 29. V domači delavnici so se poigrali s hidravličnimi zavorami Formula ter z navornim ključem.

In čeprav uredništvo mtb.si z jazbecem na čelu ni zaljubljeno v asfalt, velja omeniti utrip preteklega Maratona Franja z vsemi zmagovalci, zakulisje ekip Sky in Movistar na Giru, parakolesarje na prihajajočih Olimpijskih igrah, predstavitev zložljivih koles Cronus ter 6 kolumen …

Uvodnik na bicikel.com

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam