BMX tahitre
15. septembra 2023

Ta vikend dirki v Avstriji in na Slovaškem, naslednjo soboto DP BMX, pokal Triveneto in zmagovalni vožnji Slovencev na italijanskem pokalu v Rivignanu.

Državno prvenstvo BMX v Mariboru

Prihodnjo soboto, 23. septembra, bo v organizaciji BSX Racing Team Maribor na sporedu peta dirka slovenskega pokala BMX, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo. Razpis in vse pomembne informacije na bmxrace.si.

Henky’s Cup na Slovaškem

Zadnji dirki pokala bosta na sporedu ta vikend, 16. in 17. septembra v Dunajski Lužni, le streljaj iz Bratislave. Dogodek najdeš tukaj.

Štajerski BMX pokal pri sosedih Avstrijcih

V soboto 16. in v nedeljo 17. septembra bo v Baierdorfu potekal pokal Štajerske, hkrati pa bodo imeli tekmovalci domačega kluba še interni pokal. Vse informacije na facebooku.

Pokal Triveneto BMX v Pescantini

Četrta dirka letošnjega pokala bo le streljaj od Verone. V Pescantini zna biti 24. septembra kar pestro, saj je to predzadnja dirka pokala, zadnja bo 8. oktobra nad Gardskim jezerom. Glede na to, da bo dirka potekala dan po DP Slovenije, se zna zgoditi, da bo tja odpotoval tudi kakšen slovenski tekmovalec. Več informacij na tem mestu.

Italijanski pokal in najboljša slovenska predstavnika

Nik Prek v Rivignananu do zmage med 14-letniki

Pretekli vikend je bil zelo uspešen za slovenske tekmovalce v BMXu. Predzadnji dirki italijanskega pokala s kar nekaj odličnimi uvrstitvamu. Nik Prek (KK Črn trn) zmagovalec v soboto in drugouvrščeni v nedeljo. Vse vožnje iz Rivignana si lahko ogledaš na kanalu youtube BMXR.IT.

Aleksandar Gajić prvi v kategoriji 9-letnikov

Član Rajd Ljubljana v italijanskem pokalu zelo dobro parira domačim tekmovalcem in jim konstantno “krade” prva mesta. Poročilo najdeš na tem mestu.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam