BMX tahitre, trebaš
14. avgusta 2020

Pokal B4X se z drugo dirko nadaljuje v Svetem Juriju, Race Ljubljana na TV Slovenija, na Češkem bo pestro, Madžari asfaltirajo, huda ura v Mühlnu, prijavni obrazci za pokal v Veroni in par video nasvetov za začetnike.

B4X Trebaš

Sveti Jurij bo prizorišče naslednje drike pokala B4X. Na legendarni progi Trebaš bodo tekmovali 22. avgusta. Dodatne informacije najdeš na b4x.si ali klikneš na facebook dogodek. Kot zanimivost, tudi dirka s poganjalčki bo!

Naslovna fotografija je z lanske dirke. Foto Blaž Weindorfer.

Race Ljubljana na TV Slovenija

Zagotovo eden večjih BMX dogodkov pri nas je našel svoje mesto tudi na nacionalni televiziji. Novinar David Čermelj se je s snemalcem pridno potil ob in na progi ter pobral nekaj izjav, vse skupaj pa so sestavili v odlično, skoraj 12 minut dolgo reportažo. Ogled na 4d.rtvslo.si.

Asfalt v Sopronu

Zopet odlična novica iz Madžarske. V klubu BMX Sopron so zopet zavihali rokave in se lotili asfaltiranja zavojev. Tako bo proga hitrejša, predvsem pa bo v tretji zavoj še bolj letelo. Fotografije najdeš na facebooku.

Huda ura v Mühlnu

Avstrijski klub, pobudnik regijskega pokala Alpe-Adria in nesrečni prireditelj letošnjega DP, je po hudi vremenski ujmi, ki je dodobra uničila progo, ostal brez nekaj sto ur trdega dela, saj so zadnji mesec in pol trdo garali pri obnovi celotne proge, tudi startne klančine. Fantom želimo uspešno in čimprejšnjo sanacijo. Klik.

Foto Andreas Kogler

All Stars Challenge

Pred prihajajočim češkim prvenstvom bo ta konec tedna na progi kluba BMX Benatky potekala mednarodna dirka v vseh kategorijah challenge in tudi elite. Dirka, ki ima na Češkem velik sloves, bo generalka pred dirko King of Prague in domačim prvenstvom, ki bo na sporedu 12. septembra. Več informacij na bmxbenatky.cz.

Kralj Prage

Tradicionalna dirka kategorije UCI King of Prague bo letos nekoliko kasneje, a vseeno z mnogo zvenečimi imeni na startu. Med 28. in 30. avgustom! Več informacij najdeš na tem mestu.

Evropski pokal Verona

Kot vse kaže, bodo izpeljali 1. in 2. dirko evropskega pokala v italijanski Veroni. Na spletni strani uec.ch so se že pojavili prijavni obrazci, tako da gre sedaj zares!

Par nasvetov

Osnove starta s floridskim trenerjem Martinom Casasom. Zanimivo, predvsem za začetnike!

Sledite nam