ZLIK, Rabac
21. novembra 2022

Vsem dobro znan kolesarski park streljaj od Labina je bil prizorišče MTB ZLIK. Organizacija dirke je tokrat pripadla BK Albona 1921 in Bike centru Rabac.

V Rabcu se je nadaljevala letošnja sezona dirk Zimske lige Istre in Kvarnerja. Veliki krog, ki je meril 4,7 kilometra, je potekal po poteh Bike parka Rabac in je veljal za vse starejše kategorije. Mlajši so se pomerili na krajši trasi, katere kroga sta merila 350 oziroma 550 metrov. Na startu se je zbralo 127 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Absolutno je slavil Enrico Del Gallo, tudi zmagovalec kategorije U17. Drugo mesto je pripadlo Denisu Vogrigu, ki je slavil v kategoriji do 40 let, tretji pa je bil Eric Stipić, zmagovalec kategorije U19.

Vrsti redi XC Rabac

Moški

U13 – Zmagal je Gal Klun (Pogi Team UAE Generali), drugo in tretje mesto sta osvojila člana BK Žminj David Bernobić in Ivano Hrelja.

U15 – Nejc Petač je bil hitrejši of Vita Tepića (BBK Šišmiš) in Noe Kuharja (BK Žminj).

U17 – Enrico Del Gallo prvo, Antonio Kos (BK Albona 1921) drugo in Mateo Jelenić (BK Žminj) tretje mesto.

U19 – Eric Stipić, Noel Kučić in Ivan Pucko (Adrenalina MTB Team) so sirazdelili zmagovalni oder.

U30 – Raul Di Ragogna (MBC Trieste) prvo, Dominik Orbanić (BK Žminj) drugo, Robet Voščon tretje mesto.

U40 – Denis Vogrig (A.S.D. ValChiaro) je zmagovalec v kategoriji. Drugo mesto je osvojil Saša Dominković (BK Novigrad), tretj je bil Aleš Modic.

U50 – Gianni Sclip (A.S.D. Federclub Trieste), Antonio Selis (MBC Trieste) in Saša Dundović (Adrenalina MTB Team) so osvojili prva tri mesta.

50+ – Prva tri mesta so si razdelili Italijani Loris Tomat (A.S.D. Valchiaro), Livio Turitto (MBC Trieste) in Claudio Pavan (Bibione Cycling Team).

Ženske

U15W – Prva Pina Šiler (KK Završnica) in druga Gea Sabadin (BK Grobnik).

U30W – Anet Trakonja (KK Brda Dobrovo) je bila osamljena tekmovalka v kategoriji.

30+ W – Zmagala je Antonela Juretić (BK Grobnik). Drugo in tretje mesto sta si razdelili Anna Santellani (MBC Trieste) in Ivana Šipuš (BK Grobnik).

Otroci

U7 – Takole so se zvrstili: Žan Pregl (SD Stahovica), Maj Modic in Lan Pahor.

U7W – Romana Brnelić je bila hitrejša od Enie Sabadin (BK Grobnik).

U9 – Ted Ravnihar (KK Završnica), Mark Pregl (SD Strahovica), Matevž Zobec (Kamplc Racing Team) so bili prvi trije v kategoriji.

U9W – Stefani Štrucelj (BK Grobnik), Valeria Abramović (BBK Team Rodeo) in Amalija Brnelić (BK Grobnik) so bile prve tri.

U11 – V izredno številčni kategoriji (16 tekmovalcev) je zmago osvojil Loris Mokrovčak (BK Grobnik), drugi je bil Marcos Remon (Pogi Team UAE Generali), tretji pa Lan Rupnik (MBK Črni vrh).

U11 W – Lena Orbanić (BK Žminj) prvo mesto, Klara Pregl (SD Strahovica), Nicole Nižić (BK Grobnik) tretje mesto.

Vsi rezultati druge dirke MTB ZLIK na tem mestu.

Zimska liga tudi na facebooku.

Tretja izmed desetih dirk sezone 2022/2023 bo v Žminju. Organizacija Biciklistički klub Žminj. XC Žminjska boška bo na sporedu 4. decembra. Prijave na prijavim.se so že odprte.

Naslovno fotografijo smo si sposodili pri MTB ZLIK

Preberi še

MTB ZLIK

Sledite nam