14. maja 2018

Na tretji dirki svetovne enduro serije v Franciji še enkrat Cecile Ravanel, pri moških se na vrh vrača Richie Rude. Odstop Vida Peršaka. Se vidimo na Koroškem!

Richie Rude (ZDA; Yeti Fox/Shox Factory Racing Team) in Cecile Ravanel (Fra, Commencal Vallnord Enduro Team) sta zmagovalca tretje dirke svetovne serije v enduru, ki je minuli konec tedna potekala v na jugozahodu Francije v kraju Olargues oziroma regiji Montagnes du Caroux.

Ravanelova, ki bo letos redno nastopala tudi v svetovnem pokalu v spustu – na Lošinju je bila peta – je v dveh dneh dirke dobila sedem od osmih etap. Druga je bila njena rojakinja Isabeau Courdurier (Intense-Mavic Collective) in tretja Ines Thoma (Nem, Canyon Factory Enduro Team).


Cecile Ravanel

Pri moških se je Rude vso nedeljo bojeval s Francozom Adrienom Daillyjem (Team Lapierre), pred zadnjo etapo ju je ločila le sekunda. Na koncu je bil Rude, prvak iz sezone 2016, hitrejši za več kot pet sekund. Tudi za tretje mesto je bilo tesno med Belgijcem Martinom Maesom (GT Factory Racing) in Francozom Florianom Nicolaiem (Canyon Factory Enduro Team), na koncu je bil uspešnejši Maes.

Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing) je bil tokrat žal prisiljen k odstopu. Začel je s 63. mestom v prvi hitrostni preizkušnji in 37. v drugi, v tretji pa je predrl plašč. Takole pravi sam: “V soboto sem sredi tretje etape predrl gumo in uničil obroč, tako da nisem mogel v času ujeti 4. etape, nato sem četrto odkruzal in zaključil tekmo … Razočaran sem, da nisem mogel nadaljevati, saj sem se odlično počutil! Obenem pa sem videl, da sem dobro pripravljen pred domačo dirko in tako imam sedaj nekaj časa, da se še posvetim par stvarem in potem na polno pred domačo publiko.”

Iz slovensko-kanadske ekipe Unior/Devinci Factory Racing je bil Francoz Damien Oton peti, Novozelandec Keegan Wright 34., Kanadčanka Rachel Pageau pa 12. med ženskami. Od Avstrijcev iz SloEndura je bil najhitrejši Kevin Maderegger na 62. mestu, Gerd Skant je bil 82., Markus Gruber 209., Daniel Schemmel je odstopil.

V vodstvu v skupni razvrstitvi ostajata Cecile Ravanel in Sam Hill (Avs, Chain Reaction Cycles Mavic).

Naslednja dirka pa vemo, kje in kdaj bo: četrta postaja karavane Enduro World Series bo Black Hole Enduro na Peci in v Jamnici, v Avstriji in v Sloveniji torej, 30. junija in 1. julija!

www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji Richie Rude, fotografije EWS

Sledite nam