BMX tahitre
26. maja 2023

V Nemčiji začetek pokala treh narodov, v Franciji nadaljujejo z dirkami C1, BSX vabi na kamp, bliža se svetovni pokal, ta vikend evropski pokal BMX na Češkem.

Evropski pokal Benátky nad Jizerou

Sobota in nedelja bosta rezervirani za sedmo in osmo dirko letošnjega evropskega pokala. Predprijavljenih je 941 tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah challenge in championship. Slovenske barve bo zastopalo 14 tekmovalk in tekmovalcev iz ekip BSX Racing Team, Bikehanic – Lumar, Rajd Ljubljana, KK Črn trn in ŠKD Super potencial. Seznam predprijavljenih najdeš na jstiming.nl.

BSX Racing Team BMX kamp

V soboto 3. junija na mariborski progi v organizaciji domačega kluba in trenerja Tilna Franka še eden izmed bmx kampov. Informacije in prijave na tilen.frank@gmail.com.

3 Nations Cup BMX Ahnatal

Pokal treh narodov poteka v treh različnih državah – v Nemčiji, Belgiji in na Nizozemskem. Letos so sezono otvorili Nemci, in sicer v Ahnatalu z dirko razreda C1. Naslednja preizkušnja bo 10. septembra v Assnu na Nizozemskem. Vrstni redi na uci.org.

3 Nations Cup BMX, moški finale v videu

Finale ženske elitne kategorije si oglej na tem mestu.

Coupe de France, Limoges

Največji asi francoskega BMXa in širše se že šestič letos pomerili na domačem pokalu. Na dirki kategorije C1 resnično svetovna elita na čelu z zmagovalcema Arthurjem Pilardom in Mariano Pajon. Članske dirke skoraj na nivoju svetovnega pokala. Vrstni redi.

Coupe de France, Limoges v videu

Dirkanje v dežju. Kategorije deklet in fantov do 17 let, kategoriji junior M in W, ter moški in ženske elite.

Svetovni pokal

Še malo in končno tudi svetovni pokal discipline BMX race. Tokrat začetek v Turčiji v Sakaryji, ki ni poznana le po BMXu, temveč se tam odvijajo tudi dirke v gorskem in cestnem kolesarstvu. Prvi dirki bosta na sporedu 3. in 4. junija. Vse informacije na uci.org.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam