BMX tahitre
19. maja 2023

Bliža se evropski pokal, tekmovali so v Italiji, na Češkem in v Nemčiji, ta vikend ne pozabi na nadaljevanje pokala Alpe-Adria BMX.

Evropski pokal Benátky na Jizerou

V čeških Benetkah, nedaleč od Prage, bo prihodnji konec tedna na sedmi in osmi dirki evropskega pokala BMX nastopilo 15 slovenskih tekmovalcev in tekmovalk iz klubov KD Rajd, Bikehanic – Lumar, BSX Racing Team Maribor in ŠKD Super potencial. Celotna startna lista kmalu na jstiming.nl.

Italijanski pokal Perugia

V glavnem mestu italijanske dežele Umbrija se je nadaljeval italijanski pokal. Tokrat na startu ni bilo nobenega Slovenca. Pete in šeste dirke pokala se je udeležilo 320 tekmovalk in tekmovalcev. Vrstne rede najdeš na circuitoitalianobmx.it. Naslednje prizorišče pokala pri zahodnih sosedih bo Besnate, ki bo dirki gostil 2. in 3. junija.

Cesky pohar Praha-Řepy

Pestro je bilo tudi na tretji in četrti dirki češkega pokala, ki so ju gostili v Pragi. Vrstne rede najdeš na sportslists.eu. Peta in šesta dirka češkega pokala bosta na sporedu 3. in 4. junija, gostijo pa ju v Brnu.

Cesky pohar Praha-Řepy v videu

Finale kategorije 15 in 16 let. Finalne vožnje ostalih kategorij na kanalu youtube Pavla Podolskyja.

BMX – Bundesliga

Prejšnji konec tedna se je začel tudi nemški pokal oziroma Bundesliga. Prvi dirki so gostili v Weiterstadtu, nedaleč stran od Frankfurta. Dirki je gostil klub BMX Weiterstadt, klub z več kot 40-letno tradicijo. Rezultate najdeš na tem mestu.

BMX – Bundesliga Weiterstadt v videu

Atraktiven finale elitne moške kategorije, videe ostalih voženj si lahko ogledaš tukaj.

Alpe-Adria BMX Vösendorf

Ta vikend v neposredni bližini Dunaja 5. in 6. dirka regijskega pokala, seveda z množico Slovencev na startu. Dirki gostijo pri lokalnem klubu Vösendorf, klubu z najdaljšo tradicijo prirejanja dirk regijskega pokala. Poročilo z dirke sledi na mtb.si.

Na naslovni fotografiji pogled na progo v Benátkyju. Foto JLo

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam