Monika Hrastnik
3. julija 2020

Pokusno dva dni proti štoparici v Schladmingu na avstrijskem Štajerskem. Tudi z našimi Moniko, Juretom in Žakom pri vrhu.

Kako pred časom so bili pri MTB Trbovlje s svojim “test eventom”, dnevom merjenja časov na progi! Več kot desetletje.

V času, ko nas omejujejo ukrepi proti širjenju koronavirusa, je takšen format “dirkanja” ali vsaj preizkušanja pripravljenosti kolesarjev in opreme prišel še kako prav. Posvojili so ga v Schladmingu, kamor so povabili zanimivo mednarodno druščino, ki se je s štoparico pomerila v četrtek in petek. Za merjenje je poskrbela ekipa evropskega pokala iXS. Pa še glas o prenovljenem parku so poslali v svet.

Progo so potegnili od zgornje proti srednji postaji gondole, torej ne na klasični progi evropskega in prej svetovnega pokala. Proga ni bila zaprta za goste parka, ponoči s četrtka na petek pa jo je namočil dež, ki je padal še dopoldan.Štel je najboljši čas med vsemi vožnjami, opravljenimi v dnevu.

Dva Avstrijca in Avstrijka ter Nemka

Pri moških sta bila oba dneva na vrhu Avstrijca – v četrtek David Trummer (The YT Mob) in v petek Andreas Kolb (Gamux Factory Racing). Prvega dne sta sledila Britanec Greg Williamson (Comencal / 100%) na drugem in Slovak Adam Rojček (Banshee Racing Brigade) na tretjem mestu, drugega dne pa Francoz Thomas Estaque (Commencal / 100%) na drugem in Trummer na tretjem.

Med kolesarkami je bila v četrtek najhitrejša domačinka iz Saalbacha Valentina Höll (Sram TLD Racing) pred Nemko Nino Hoffmann (Nina Hoffmann Racing – STIF) in Francozinjo Melanie Chappaz (Hope Technology), Monika Hrastnik (Dorval AM Race Team) je bila 4. V petek je bila na vrhu Hoffmannova pred našo Moniko, delili sta ju dve sekundi in pol, tretja je bila Chappazova.

Žak Gomilšček
Žak Gomilšček

Ob Moniki blizu vrha tudi Žak in Jure

Tudi naši fantje niso gledali v luft. Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je bil v četrtek 8. najhitrejši, kar je pomenilo le dve sekundi zaostanka za Trummerjem! Na svojem prvem merjenju v članski konkurenci je končal med Frixtalonom in Martinom Maesom, ni ravno slabo. Svoj najboljši čas je Žak dosegel v zadnji, sedmi vožnji. S toliko vožnjami je bil tudi rekorder, le Johannes Fischbach in Wyn Masters sta jih imela po šest, večina se je zadovoljila s tremi ali štirimi.

Jure Žabjek
Jure Žabjek

Danes ga je z devetim časom in zaostankom slabih treh sekund za Kolbom zamenjal Jure Žabjek (Unior Devinci Factory Racing).

Na progi je bil oba dneva še Miran Vauh z zaostanki 13 oziroma 14 sekund za najhitrejšim. Odlično za “penzionista”! Seveda je bil brez verige.

Slovenci so povedali

Monika: “Smešno je bilo voziti na čas po tako dolgem času. Lepo je bilo spet videti nekaj punc, pa še Miri je lahko fural. Včeraj še nisem toliko poznala proge, danes pa je bil v mokrem oprijem po progi različen, ampak je šlo. Moj čas je bil enak včerajšnjemu, tako da sem bila očitno včeraj preveč previdna. Kolo dela odlično, navadila sem se že 29-palčnika.”

Jure: “Nisem vzel kot tekmo, ker smo imeli s seboj mehanika, sem se bolj posvetil nastavljanju kolesa. Nekaj smo naštudirali. Sem kar zadovoljen s tema dvema dnevoma.”

Žak: “Včeraj je šlo res v redu. Na začetku sem malo užival, potem pa poskusil s par hitrimi vožnjami in bil na koncu zadovoljen s časom. Danes mi je malo spuščala guma, pa utrujen sem bil od včerajšnjih voženj. Tudi proga je bila zaradi dežja zahtevnejša. Skupno sem zadovoljen, približno sem videl, kje sem.”

Vrstni redi četrtek

Vrstni redi petek

Fotografije Sebastian Gruber/Racement, na naslovni je Monika Hrastnik

Sledite nam