29. avgusta 2010

Zadnja sobota v avgustu je v Mengšu pripadala mladim gorskim kolesarjem, ki so se merili na tekmi pokala mladih za Pokal Slovenije v gorskem kolesarstvu.

Mokro je bilo, a le spodaj

Mokro je bilo, a le spodaj

Kdo je rekel, da 12 palcev ni dovolj za dirkanje?

Kdo je rekel, da 12 palcev ni dovolj za dirkanje?

Tole bi lahko bil enkrat dvoboj velikanov

Tole bi lahko bil enkrat dvoboj velikanov

Pri tamalih je Hana zakon

Pri tamalih je Hana zakon

Tudi zvezde prihodnosti že usklajujejo barve

Tudi zvezde prihodnosti že usklajujejo barve

Še en napet štart

Še en napet štart

na progi za tavelike je bilo treba tudi peš

na progi za tavelike je bilo treba tudi peš

Organizatorji iz Športnega društva Energija so s pomočjo članov KD Mengeš v mengeškem športnem parku prireditev gostili že drugo leto in spet pripravili lepo sobotno dopoldne v znamenju mladih športnikov. Kljub slabemu vremenu so kolesarji s svojo pozitivno energijo uspeli dež zadržati nad oblaki prav do konca tekmovanja. Po pričakovanjih je bilo dogajanje v znamenju kolesarjev kamniškega Calcit bike teama, domžalske Energije in idrijske Sloge 1902, ki v zadnjih letih narekujejo tempo razvoja mladih kategorij v gorskem kolesarstvu. Pridružilo pa se jim je kar nekaj pridnih društev s celotne Slovenije, ki se razvijajo in dajejo upanje za prihodnje.

Tekmovanje se je odvijalo v štirih različnih štartih, kjer so bili tekmovalci razdeljeni na kategorije po starosti. Ob 10. uri so se na progo kot prvi podali mladi kolesarji v kategorijah do 7 in do 9 let. V kategoriji do 7 let je zmaga po zaslugi Hane Kranjec Žagar odšla v Calcit bike team, v kategoriji do 9 let pa je Peter Svetličič priboril zmago za svoj klub Sloga 1902.

Za njimi so se na progi pomerile še starejše kategorije. V kategoriji dečkov do 11 let je bil najmočnejši Matevž Govekar (MBK Orbea), med deklicami do 11 let pa je najhitreje pedala vrtela Klara Lahajnar (Sloga 1902). Deklice do 13 let so morale premoč priznati članici Calcita Evi Jagodič, dečki do 13 let pa Blažu Govekarju iz MBK Orbea. V kategoriji do 15 let je slavil Matej Vrankar (Calcit bike team) pred tekmovalcem domačega društva Energijateam.com Matejem Bergerjem. Med deklicami do 15 let je slavila Tamara Sitar (Calcit bike team).

Kot zadnje dejanje dneva pa je čakala tekma mlajši mladincev do 17 let in mladink, kjer že dve sezoni vrh kroji prav član domačega kluba Energijateam.com Gregor Dimic. Gregor zaradi poškodbe pred dvema tednoma ni moral računati na vidnejšo uvrstitev, a s srčno borbenostjo je očaral vse ob progi in požel bučen aplavz, ko se je kot peti najhitrejši pripeljal skozi cilj. Zmago je slavil Peter Zupančič (Calcit bike team), pred Tadejem Logarjem (KK Završnica) in Sašom Trebušakom (Calcit Bike Team). Za las so stopničke ušle enemu od domačih adutov, Blažu Kadivcu, ki je končal na 4. mestu, boj za stopničke pa izgubil zgolj za 4 sekunde. Med mladinkami je bila Tina Perše hitrejša od Sonje Sušnik (obe Calcit bike team).

Pokal mladih se nadaljuje in zaključi s zadnjo tekmo v Tunjicah pri Kamniku, ki bo na sporedu v četrtek 23. septembra. Hkrati bo v Tunjicah tudi prvenstvo osnovnih in srednjih šol.

Vrstni redi (.rar) >>
Fotogalerija >>
Poročilo ekipe na EnergijaTeam.com >>

 

Besedilo Jaka Tancik/energijateam.com, foto Aleš Skušek

Sledite nam