ciklokros kočevje
20. decembra 2023

Prvi dve pokalni dirki sezone ciklokrosa 2023/24 sta za nami. Tretja, ki bo na vrsti to soboto v Kočevju, bo hkrati državno prvenstvo.

Vsebine s Pokala Slovenije v ciklokrosu na mtb.si podpira trgovina Extreme Vital.
Do božiča vsak dan nagrade na njihovem Instagramu! Več

V letošnji zimi je na ciklokros barko prvič skočilo Kočevje. Kolesarsko društvo Melamin, znano po svojih mednarodnih dirkah v gorskokolesarskem krosu v MTB trail centru Kočevje, bo prav tam izvedlo tudi prvi Ciklokros Kočevje.

Proga

Za točke pokala ter za naslove in kolajne državnega prvenstva se bodo kolesarji in kolesarke pomerili na precej skrajšani in bolj ravninski inačici proge XC Kočevje. Krog bo dolg nekaj manj kot 2 km.

Proga je označena in nared za trening že od sobote!

ciklokros kočevje

Video s proge

Zatem, ko je Enej Bartolme posnel progo (spredaj je Lenart Dejak), so dodali še eno krajšo pentljo.

Spored

Spored je standarden s prvim startom (dečki in deklice) ob 11. uri, mladinke, mlajši in starejši mladinci ter ženske s svojo dirko začnejo ob 12. uri, moška članska dirka skupaj z veteransko pa se začne ob 13. uri. Razglasitev sledi ob 14.30.

Udeležba

Med prijavljenimi so trenutno večinoma tekmovalci, ki so že nastopili na prvih dveh letošnjih pokalnih dirkah v Straži in Tropovcih, z bratoma Štajnar na čelu – Mihael ima dve zmagi med člani, Gašper pa med mladinci. Mihael bo tudi branil lanski naslov.

Prijave so odprte še ves četrtek, zato ni nemogoče, da se pojavi še kakšno znano ime z apetitom po naslovu. Titula je titula in tudi med profesionalci nekaj pomeni.

Razpis in prijave na prijavim.se

Dogodek na Facebooku

Preberi še

CX Tropovci: Tudi ob Muri najmočnejša Štajnarja
CX Straža: Ciklokros je startal, na vrhu Štajnar & Štajnar

Sledite nam