Maribor, BMX Alpe-Adria
10. septembra 2021

V Mariboru kar trojni dirkaški spored! Regijski pokal Alpe-Adria se naslednji vikend seli na Madžarsko. Dirki evropskega pokala na Portugalskem sta za nami, hkrati si obetamo še veliki finale na Nizozemskem.

DP + Alpe-Adria BMX

Maribor bo ta vikend, 11. in 12. septembra, središče BMX dirkanja. Na sporedu bosta 3. in 4. dirka slovenskega pokala, ki bosta združeni z 9. in 10. dirko pokala Alpe-Adria. V soboto bo potekalo tudi odprto državno prvenstvo. Gostitelj dirkaškega vikenda BSX Racing Team Maribor sporoča, da so v predprijavah zabeležili kar 103 tekmovalce. Vse informacije o vikend dogodku najdeš na Alpe-Adria BMX Cup 2021.

Alpe-Adria Gencsapáti

September je resnično poln tekmovanj in tudi regijski pokal Alpe-Adria ni izjema. Madžarski Gencsapáti bo dirki gostil 18. in 19. septembra. Gencsapáti je novo prizorišče dirk Alpe-Adria in ni vrag, da se ne bi gostitelji izkazali na vseh področjih. Kot zanimivost: eden izmed najboljših madžarskih tekmovalcev in stari znanec dirk v Sloveniji Vincze Gergely je tudi trener kluba gostitelja. Več na bmx-alpe-adria.eu.

Evropski pokal Anadia

Pretekli vikend sta bili na sporedu 5. in 6. dirka evropskega pokala. Tokratna gostiteljica je bila portugalska Anadia. Pokal je zaznamovala skromna udeležba, a to je bilo zaradi trenutne zdravstvene situacije tudi pričakovati. Slovenskih predstavnikov tokrat ni bilo na startu. Vrstne rede obeh tekmovalnih dni najdeš na jstiming.nl.

Evropski pokal Papendal

V Arnhemu na Nizozemskem naj bi 25. in 26. septembra potekali zadnji dirki evropskega pokala v letošnji sezoni. Prijave bi morali odpreti že včeraj, a zaenkrat še ni znano, če dirkaški vikend sploh bo! Vse informacije o prihajajočem dogodku boš našel na uec.ch.

Naslovna fotografija Tone Stojko

Preberi še

BMX tahitre 109: Zanimiv dirkaški vikend bo!

Sledite nam