BMX Ravels, Jošt Ložar
1. maja 2022

Mak Breznik Falk in Jošt Ložar nadaljujeta z nizom odličnih uvrstitev na dirkah evropskega pokala BMX. Na šesti dirki oba na zmagovalnem odru!

Belgijski Ravels je gostil letošnji peto in šesto dirko evropskega pokala. Tam so svojo hitrost in spretnost preverjali trije slovenski tekmovalci: Gaj Gorza (FLY Europe / TBP Lenart), Mak Breznik Falk (Bikehanic – 20Chocolate) in Jošt Ložar (Bikehanic – 20Chocolate / BMX Racing Kids Team). Gaj Gorza je nastopal v kategoriji 17 do 24 let, ki je bila ta tekmovalni vikend zaradi nekoliko manjšega števila nastopajočih združena s starejšimi moškimi kategorijami in se je zato imenoval 17+.

Gaj Gorza

Gorza, ki ima izmed slovenskih tekmovalcev največ izkušenj z dirkami najvišjega formata in je letošnjo sezono odlično začel z dirkama evropskega pokala v Veroni, je moral ta vikend nastopati z mnogo starejšimi in hkrati bolj pretkanimi tekmovalci in je 6. dirko zaključil v četrtfinalu, kjer je zasedel šesto mesto.

Mak Breznik Falk

Če je v kategoriji 13-letnikov soboto ostal v “belgijskem” sendviču in brez finala, na nedeljski dirki ničesar ni prepustil naključju, saj je zmagal v vseh motih in v četrtfinalu, bil drugi v polfinalu in v finalu zaostal le za belgijskim asom Eliasom Helleboogejem. Tako je Mak dvojim stopničkam iz Verone in enim iz Zoldra dodal še stopničke v Ravelsu.

Jošt Ložar

Da žreb v motih ni naključen, se je izkazalo ravno na šesti dirki evropskega pokala, saj so v kategoriji 12-letnikov prve tri iz sobotne dirke dali skupaj v dva izmed treh motov, v zadnji moto pa dva izmed pretendentov za zmago. Eliminacija glavnih nasprotnikov belgijskih BMXarjev se ni obrestovala, saj je bil končni vrstni red enak kot dan prej. Zmaga Švicarju Julesu Kasperju, drugo mesto Italijanu Matteu Marianiju in tretje mesto Joštu Ložarju.

Vrstni redi na uec.ch.

Sedma in osma dirka evropskega pokala bosta na sporedu 14. in 15. maja v nemškem Stuttgartu. Tam bo udeležba slovenskih tekmovalcev in tekmovalk zagotovo mnogo večja. Razpis najdeš na uec.ch.

Preberi še

BMX Ravels: Še ene stopničke evropskega pokala

Sledite nam