Alpe-Adria BMX
9. junija 2020

Kot strela z jasnega in brez kakršnega koli usklajevanja med organizatorji so se v glavnem štabu pokala Alpe-Adria BMX odločili, da enoglasno odpovedo pokal.

Pri slovenskih tekmovalcih v disciplini BMX race izredno priljubljen regijski pokal, ki vsako leto privablja več mladih in se je za letošnje leto okrepil s še enim italijanskim prizoriščem, je odpovedan.

Takole gre

Zdravstvena situacija, ki je dodobra zaznamovala tako pomladne kot tudi zgodnje poletne dirke in organizatorje dirk prisilila k odpovedim in prestavitvam dirk, je svoj davek vzela tudi v pokalu Alpe-Adria BMX.

Sezona, ki bi se morala začeti v sredini aprila v Ljubljani in se končala v začetku oktobra v italijanskem Rivignanu, je dobila križec čez osem prizorišč in 16 dirk, ki bi se razvrstile skozi sedem mesecev.

Glavni organizator oziroma pobudnik pokala, avstrijski klub iz Mühlna, je odločil, da zaradi zdravstvenih odlokov in nesorazmerij ukrepov po državah (Italija, Avstrija, Slovenija in Madžarska) letošnjo sezono odpove in datume ter prizorišča enostavno prestavi na leto 2021.

Na žalost gre tukaj za enostransko dejanje Avstrijcev, saj sta slovenska organizatorja KD Rajd in BSX Racing Team Maribor že v mesecu aprilu ponudila nove datume svojih dirk, ki bodo tako ali tako, kot je že v navadi, štele tudi za slovenski pokal.

Zaenkrat, kot vse kaže, bomo Slovenci tekmovali le na domačih dirkah ter izbranih tekmovanjih evropskega pokala, ki so ga prestavili na jesen.

Ostale informacije, uradne, kot so se izrazili odločujoči iz Mühlna, so in bodo na voljo na spletni strani bmx-alpe-adria.eu.

Naslovna fotografija Klemen Humar

Sledite nam