9. oktobra 2017

Lepo vreme, a vedno krajši dnevi, tako da zvečer lahko pod drobnogled vzameš svež izvod ene in druge revije s kolesarsko vsebino. Bicikel številka 9-10 in jesenski Sokol.

Na prodajnih policah sta že na voljo sveži jesenski številki dveh slovenskih revij s kolesarsko vsebino. In kaj se skriva za naslovnicama?

Bicikel (september – oktober)

Še vedno je zanj potrevno odšteti 4,9 evra. Tokratna številka pa prinaša foto zgodbo Davida Cachona – Veliki kitajski zid, modrosti izza krmila, osrednjo tematiko z naslovom Prvi obrati v svet odraslih (ABC o otroških kolesih, postopno uvajanje v kolesarstvo …), kolumne Braca Cvjetičanina, Andreja Žigona, Žiga Valetiča in Marka Džala. Predstavitev koles, poleg cestnih, je na strani Specializeda – Women’s Epic Comp Carbon in Riprock 24, družbo jima dela še GT Panrera Comp.

Nekaj malega lahko izveš še o potopni opori KS Lev CI. Če si za kakšen potopis, potem moraš nujno prebrati južnoameriško odisejado od Bogote do Quita. In še kaj se najde.

Sokol, jesen

Cena ostaja 3 evre, vsebina pa je zelo raznolika – od sejma Eurobike preko predstavitve E družine Specialized Turbo do zgodovine polnovzmetenega gorskega kolesa. Če želiš podrobno zgodbo o zgodovini BMXa, potem je nova števika kot nalašč zate. In še kakšen nasvet za čisto kolo se bo našel.

Ne smeš zaobiti reportaže Red Bull X-Alps, niti krajše zgodbe o dronih – majhnih letečih spremljevalcih skoraj vseh prireditev, pa alpinizmu, Katchbergu kot oazi kolesarstva, pohodništva in smučanja …

Sledite nam