BMX, evropski pokal 2023
12. septembra 2022

Italija, Belgija, Latvija, Češka, Norveška in Portugalska. To so države gostiteljice evropskega pokala BMX v naslednji sezoni.

Verona je poznana množici slovenskih BMX tekmovalcem, Zolder velja za eno najlepših prizorišč, Valmiera se ponaša s progo, poimenovano po olimpijskem prvaku, Anadia je kolesarski center na zahodu Evrope, Sviland in Benátky nad Jizerou pa bosta prvič gostila tekmovalce in tekmovalke v evropskem pokalu. Šest prizorišč in 12 dirk.

Olympic BMX track Verona (18. in 19. marec)

Proge v Veroni ni potrebno posebej predstavljati. Za Slovence skoraj drugi dom in prizorišče, ki bo prihodnje leto nam najbližje v evropskem pokalu.

BMX Zolder (8., 9. in 10. april)

Klasična proga evropskega pokala. Tehnično srednje zahtevna, a z najbolj ritmično tretjo linijo med progami, ki bodo naslednje leto gostile evropski pokal. Zolder tako kot Verona spada v železni repertoar.

Valmiera (6. in 7. maj)

Kot kaže, latvijska Valmeira postaja stalnica dirk evropskega pokala. Proga, ki nosi ime po dvakratnem olimpijskem prvaku Mārisu Štrombergsu, je ena modernejših v Evropi.

Benátky nad Jizerou (27. in 28. maj)

Proga je med novejšimi na Češkem. Leta 2019 so progo prvič temeljito prenovili in ji dodali tudi 8-metrsko startno klančino. Zadnjo prenovo (tretja in četrta linija) je proga doživela lani jeseni.

Sviland (17. in 18. junij)

Proga leži na jugozahodu Norveške, nekako šest ur vožnje iz Osla. Za Portugalsko drugo najbolj oddaljeno prizorišče za slovenske tekmovalce.

Anadia (2. in 3. september)

Proga na Portugalskem sodi med najnovejše, premiero pa je doživela v pandemskem letu 2020. Dirki v Anadiji bosta zadnji v sezoni 2023. BMX kompleks je del sodobnega kolesarksega centra, tam potekajo tudi seminarji in učni programi Mednarodne kolesarske zveze UCI.

Več na uec.ch.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

Evropski BMX pokal Valmiera: Letošnja sezona je končana

Sledite nam