BMX Kampen, Mak Breznik Falk
6. junija 2022

Slovenski BMX doživlja pravi preporod. Iz državice, ki ima registriranih manj kot 100 kolesarjev te disicipline, v Evropo pošiljamo jasen signal – Slovenci prihajajo!

Pred šestimi leti smo Slovenci z Miho Čehom, ki je v kategoriji osemletnikov osvojil naslov evropskega prvaka, že spisali posebno zgodbo. A od takrat je minilo kar nekaj časa, da se je ime kakšnega slovenskega tekmovalca znašlo na stopničkah. Prvi preboj med najboljše je lani uspel Maku Brezniku Falku, ki je v Veroni slovenskemu BMXu privozil prve stopničke v evropskem pokalu moderne dobe.

Prva zmaga v evropskem pokalu BMX

Včeraj je taisti Mak Breznik Falk (Bikehanic – 20Chocolate) v nizozemskem Kampnu v kategoriji 13-letnikov šel še korak dlje in osvojil prvo mesto! To je naredil s popolnim izkupičkom dneva, saj je bil prvi v motih, prvi v četrtini finala in prvi v finalu. Tako je Mak rezultatsko lestvico postavil najvišje do sedaj.

Ostali trije BMX mušketirji

Jošt Ložar (Bikehanic – 20Chocolate / BMX Racing Kids Team) si je v kategoriji 12 let v motih privozil prvo, tretje in drugo mesto. V četrtfinalu je zmagal. Prav tako je bil prvi tudi v polfinalu. V finalni vožnji je osvojil šesto mesto.

Val Trinle Lampič (Bikehanic – 20Chocolate) je v kategoriji 15 in 16 let v motih osvojil dve sedmi in četrto mesto. Tako se ni uvrstil v nadaljnje tekmovanje.

Gaj Gorza (TBP Lenart / Fly Europe) je v kategoriji 17 do 24 let po treh četrtih mestih v motih tekmovanje končal na osmem mestu v 1/4 finalu.

Vrstni redi na jstiming.nl.

Do evropskega prvenstva v Belgiji, ki ga bo gostil Dessel, je še dober mesec dni. Slovenski BMXarji bodo imeli na tem prizorišču možnost loviti vrhunske uvrstitve, saj bomo imeli kar nekaj “želez” v ognju. Največ sta letos pokazala Mak Breznik Falk in Jošt Ložar, ki sta v kategorijah 12 in 13 let skupaj nanizala več kot 10 uvrstitev na zmagovalni oder.

Mak, čestitke tudi s strani mtb.si!

Foto Simon Stojko Falk

Preberi še

BMX Stuttgart: Dvoje stopničk in en finale

Sledite nam